Τρόμος για μπλακ άουτ στη ΔΕΗ εν μέσω καύσωνα


Οι μισές οφειλές προς τη ΔΕΗ προέρχονται από 60.000 καταναλωτές με υψηλό εισόδημα επανέλαβε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης στον ΣΚΑΪ, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του ακόμη και για τον κίνδυνο μπλακ άουτ εν μέσω καλοκαιριού.

«Φοβάμαι ακόμα και για μπλακ άουτ στη ΔΕΗ και γι’ αυτό δεν κοιμάμαι τα βράδια», σημείωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ενώ αναφερόμενος στα προβλήματα της ΔΕΗ, επισήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης και της νέας ηγεσίας της Επιχείρησης που θα ανακοινωθεί σύντομα, θα είναι οι 60.000 καταναλωτές υψηλού εισοδήματος που χρωστούν 800 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ και δεν πληρώνουν.

«Υπάρχει η θεωρία σε πολλά μέσα ενημέρωσης ότι οι φτωχοί χρωστούν στη ΔΕΗ, προφανώς και πολλοί φτωχοί χρωστούν στη ΔΕΗ, αλλά η κατεύθυνσή μας είναι να μην υπάρχει πίεση σε αυτούς, αλλά να υπάρχει πίεση σε αυτούς που παριστάνουν τους φτωχούς αλλά δεν είναι. Εδώ θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση και θα είμαστε αμείλικτοι. Προφανώς έχουμε κι άλλες τέτοιες περιπτώσεις», είπε και δεσμεύθηκε ότι: «θα αποκαλυφθούν όλα και θα μπει μια τάξη».

Τέλος, ο κ. Χατζηδάκης προανήγγειλε – όσον αφορά τα τιμολόγια της ΔΕΗ – την αύξηση του ποσού που θα εισπράττει η επιχείρηση, διευκρίνισε ωστόσο ότι αυτή η αύξηση δεν θα επηρεάσει τους καταναλωτές, καθώς θα αντισταθμιστεί από την ταυτόχρονη μείωση του ΦΠΑ όπως επίσης και με ένα ποσό από το πλεόνασμα του ΕΤΜΕΑΡ.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ