ΗΠΑ: ΚΑτασχέθηκαν 13 τόνοι κοκαϊνης αξίας 350 εκατομμυρίων δολαρίων (vid)


Η αμερικανική ακτοφυλακή ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής (26/7) ότι εξάρθρωσε ένα κύκλωμα εμπόρων ναρκωτικών και κατέσχεσε 13 τόνους κοκαΐνης, κατά τη διάρκεια πρόσφατων επιχειρήσεων στα ανοικτά των ακτών της Λατινικής Αμερικής.

Τα ναρκωτικά, αξίας 350 εκατομμυρίων δολαρίων, βρέθηκαν να επιπλέουν σε δέματα σε διεθνή ύδατα στο ανατολικό τμήμα του Ειρηνικού Ωκεανού, κατά μήκος των ακτών του Μεξικού και της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, το διάστημα μεταξύ Ιουνίου και Ιουλίου, διευκρίνισε η ακτοφυλακή (USCG) σε ένα δελτίο Τύπου.

Σε ένα βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές καταγράφονται εντυπωσιακές εικόνες από την αναχαίτιση της πορείας, σε πολύ υψηλές ταχύτητες, ενός σκάφους, που θεωρείται ύποπτο ότι μετέφερε κοκαΐνη, με τους επιβαίνοντες να αναγκάζονται να πετάξουν τα ναρκωτικά στη θάλασσα.

Ταχύπλοα του αμερικανικού λιμενικού σώματος σταμάτησαν συνολικά 6 ύποπτα σκάφη για μεταφορά ναρκωτικών.

«13 τόνοι κοκαΐνης που δεν θα καταλήξουν στους δρόμους των ΗΠΑ και αυτό μας δίνει την ευκαιρία να διαβεβαιώσουμε ότι θα συνεχίσουμε τη μάχη εναντίον των εγκληματικών οργανώσεων που μεταφέρουν κάθε ημέρα αυτήν την κοκαΐνη μακριά στον Ειρηνικό», δήλωσε ο ναύαρχος Πίτερ Γκάουτιερ.

Από τις αρχές του 2019, η αμερικανική ακτοφυλακή έχει σταματήσει περισσότερα από 100 ύποπτα σκάφη, έχει κατασχέσει περισσότερους από 100 τόνους κοκαΐνης κι έχει συλλάβει περισσότερους από 400 υπόπτους στις περιοχές διέλευσης των ναρκωτικών στο ανατολικό τμήμα του Ειρηνικού Ωκεανού.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ