Υπουργείο Παιδείας: Tέλος στους αιώνιους φοιτητές – Ποιοι θα εξαιρεθούν

Δεδομένο θα πρέπει να θεωρηθεί πως η κυβέρνηση θα επαναφέρει παλαιότερη ρύθμιση για την κατάργηση των αιώνιων φοιτητών, με τη Νίκη Κεραμέως να ανακοινώνει πως θα προβλέπονται εξαιρέσεις. 

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων εξήγησε πως θα εξαιρούνται εκείνοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας ή θα συντρέχουν άλλοι ειδικοί λόγοι ενώ θα προβλέπεται και μεταβατικό στάδιο εφαρμογής.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, η Νίκη Κεραμέως επανέλαβε πως για τις πανελλαδικές εξετάσεις δεν θα υπάρξουν φέτος αλλαγές, ενώ οι όποιες αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής εξετάζονται σε βάθος χρόνου, κατόπιν διαβούλευσης με τους εμπλεκόμενους φορείς. Αναφέρει, πάντως, ότι ήδη μελετώνται να γίνουν από φέτος σημαντικές αλλαγές στην εξεταστέα ύλη των μαθημάτων.

Η κ. Κεραμέως επισημαίνει ότι θα επανέλθει ο θεσμός των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων «ως νησίδων αριστείας και καινοτομίας», ενώ προαναγγέλλει και την εισαγωγή της αξιολόγησης στην εκπαίδευση.

Ξεκαθαρίζει επίσης ότι παρά τη διαφωνία της ΝΔ με την «άναρχη και άτακτη» συγχώνευση των ΤΕΙ με τα ΑΕΙ, το νέο καθεστώς θα παραμείνει, καθώς όπως εξηγεί «προέχει να σταθούμε με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους νέους που έχουν ήδη επιλέξει τα νέα τμήματα και στις οικογένειές τους».

Η υπουργός Παιδείας υπογραμμίζει ότι θα καθιερωθεί βάση εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ θα επιδιωχθεί η σύνδεση των πτυχίων με την αγορά εργασίας.

Δηλώνει, τέλος, ότι δεν θα προχωρήσει η έξοδος των κληρικών από το μισθολόγιο του Δημοσίου, την οποία προωθούσε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here