Σάκκαρη για Τσιτσιπά: “Είναι ο πιο ωραίος τύπος. Δεν τον έχει αλλάξει η επιτυχία”

Η Μαρία Σάκκαρη δεν έκρυψε την εκτίμηση που τρέφει για τον Στέφανο Τσιτσιπά και αποθέωσε τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα, όπως και τους συμπατριώτες μας στο εξωτερικό που την ενισχύουν σε κάθε αγώνα.

Για το τένις στην Ελλάδα, τους Έλληνες οπαδούς που συναντά στο εξωτερικό, την καριέρα της, αλλά και το Στέφανο Τσιτσιπά, μίλησε σε συνέντευξή της στο tennishead.net η Μαρία Σάκκαρη.Οι δηλώσεις της Σάκκαρη

Για τον Τσιτσιπά: «Γνωρίζω τον Στέφανο από τότε που ήταν παιδί. Ξέρω όλη του την οικογένεια. Οι μαμάδες μας έπαιζαν μαζί. Είναι ένα σπουδαίο παιδί. Είναι ο πιο ωραίος τύπος. Μερικοί παίκτες αλλάζουν όταν έχουν επιτυχία, αλλά εκείνος όχι. Ο Τσιτσιπάς είναι ο ίδιος τύπος που ήταν πριν από πέντε χρόνια».

Για του Έλληνες του εξωτερικού: «Υπάρχουν Έλληνες παντού. Όταν παίζω στη Μελβούρνη, τη Νέα Υόρκη, το Σινσινάτι, το Μόντρεαλ ή αλλού. Πάντα έχω μεγάλη υποστήριξη. Συχνά βλέπεις ελληνικές σημαίες και οι οπαδοί κάνουν πολύ θόρυβο. Μου αρέσει πολύ. Σε μερικούς αντιπάλους μου δεν τους αρέσει, αλλά υπάρχουν πολλοί οπαδοί από άλλες χώρες που είναι ακριβώς ίδιοι».

Για την αρχή της καριέρας της: «Πραγματικά άρχισα να παίζω τένις επειδή έπαιζε ο αδερφός μου. Μου άρεσε πολύ και στη συνέχεια ρώτησα τη μαμά μου αν μπορούσα να παίζω περισσότερο. Ξεκίνησα να παίζω με τον παππού μου. Ήθελα να παίζω κάθε μέρα. Η μητέρα μου δεν ήθελε κανένα από τα παιδιά της να παίξουν τένις. Ήξερε ότι πρέπει να θυσιάσεις πολλά για να παίξεις τένις. Δεν θέλησε να υποφέρουμε. Όταν ήμουν 14 ετών και άρχισα να έχω καλά αποτελέσματα σε επίπεδο κάτω των 14 ετών, άρχισα να το σκέφτομαι πολύ. Έπαιζα καλά. Κέρδισα το πρωτάθλημα κάτω των 18 ετών όταν ήμουν 14 ετών. Τότε λοιπόν άρχισα να σκέφτομαι: «Εντάξει, ας τελειώσουμε το σχολείο και τότε θα δούμε τι θα κάνουμε», συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι η Λένα Δανιηλίδου, ήταν ένα από τα παιδικά της ινδάλματα. «Πάντα ήθελα να κάνω αυτό που έκανε».

Για τις προσδοκίες των Ελλήνων και το ελληνικό τένις: «Επειδή έχουμε περάσει πολλά πράγματα στο παρελθόν ως χώρα, νομίζω ότι στους Έλληνες μας αρέσει όταν οι αθλητές μας είναι πολύ παθιασμένοι και φλογεροί. Προφανώς δεν είναι ποδόσφαιρο ή μπάσκετ, τα οποία είναι κορυφαία στην Ελλάδα, αλλά νομίζω ότι το τένις μπορεί να είναι το τρίτο άθλημα της χώρας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here