Με “περίεργη” αλλεργική αντίδραση στο νοσοκομείο ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης.


Από το… κελί του στο νοσοκομείο, καθώς παρουσίασε αλλεργική αντίδραση, την οποία το περιβάλλον του χαρακτηρίζει «περίεργη» μεταφέρθηκε ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι.

Σύμφωνα με την Κίρα Γιάρμιτς, την εκπρόσωπο Τύπου του, ο Ναβάλνι, που εκτίει φυλάκιση 30 ημερών για παραβάσεις «στους κανόνες διαδηλώσεων», νοσηλεύτηκε, λόγω μίας «σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης».

«Η πηγή της αλλεργικής αντίδρασης δεν έχει εντοπιστεί. Σε όλη του τη ζωή, ο Αλεξέι δεν είχε ποτέ πάθει αλλεργική αντίδραση», υπογράμμισε η εκπρόσωπός του στο Twitter.

Ο 43χρονος Ναβάλνι υπέστη διόγκωση των βλεφάρων κι εμφανίστηκαν αποστήματα στον λαιμό του, την πλάτη, το στήθος και στους αγκώνες, εξήγησε η Αναστασία Βασιλίεβα, η προσωπική γιατρός του, σε μήνυμά της στο Facebook.Ναβάλνι: «Βλέπουν δηλητηρίαση με χημικά»

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο το δέρμα του να υπέστη τοξική αντίδραση και βλάβες από κάποια άγνωστη χημική ουσία μέσω τρίτου προσώπου», υπογράμμισε η ίδια, αφού μετέβη στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκε ο Ναβάλνι από αστυνομικούς.

Παράλληλα η Βασιλίεβα απαίτησε να γίνει χημική ανάλυση στα σεντόνια του κρεβατιού του Ρώσου πολιτικού στο κελί όπου κρατείτο.

Από την πλευρά της, η Όλγα Μιχαήλοβα, η δικηγόρος του ηγέτη της αντιπολίτευσης, είπε ότι δεν μπόρεσε να δει τον πελάτη της παρά μόνο αφού έκανε φασαρία στους αστυνομικούς που είχαν παραταχθεί στην πόρτα του δωματίου στο νοσοκομείο.

«Αγνοούμε προς το παρόν τι συνέβη, όμως δείχνει πολύ περίεργο», έγραψε στο Facebook.

Υπ’ αριθμόν 1 αντίπαλος του Κρεμλίνου, ο Αλεξέι Ναβάλνι φυλακίστηκε στις 24 Ιουλίου, δύο ημέρες πριν από τη διαδήλωση της αντιπολίτευσης με αίτημα τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών, που κατέληξε στη σύλληψη 1.400 και πλέον ανθρώπων στη Μόσχα.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ