ΕΝΦΙΑ: Που και πόσο μειώνεται – Παραδείγματα

Οι μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ για το 2019 για όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων προβλέπονται στο φορολογικό νομοσχέδιο. Δείτε παραδείγματα για το που και πόσο μειώνεται ο φόρος ακινήτων.

Το μίνι φορολογικό νομοσχέδιο, που εκτός από τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ περιλαμβάνει και εκείνες στις 120 δόσεις για τα χρέη στην εφορία, θα ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος έως την Πέμπτη, 1η Αυγούστου. Μέσα στην εβδομάδα το νομοσχέδιο για άσυλο, Δήμους, συντάξεις και φάρμακα

Σήμερα στη μια το μεσημέρι θα ξεκινήσει η συζήτηση επί του νομοσχεδίου στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Σε ό,τι αφορά στον ΕΝΦΙΑ του 2019 προβλέπεται η μείωσή του μεσοσταθμικά κατά 22% για το σύνολο των ιδιοκτητών ακινήτων. Για τις μικρές ιδιοκτησίες η μείωση είναι 30%, για τη μεσαία τάξη είναι 20% και για ακίνητη περιουσία αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ η μείωση είναι 10%.

Για το 2019 χορηγείται μείωση στον ΕΝΦΙΑ φυσικών προσώπων, η οποία σε σχέση με τον ΕΝΦΙΑ του 2018 διαμορφώνεται ως εξής:

30% για ακίνητη περιουσία αξίας έως 60.000 ευρώ

27% για ακίνητη περιουσία αξίας έως 70.000 ευρώ

25% για όσους κατέχουν ακίνητα αξίας έως 80.000 ευρώ

20% για αξία ακίνητης περιουσίας έως 1.000.000 ευρώ

10% για αξία ακίνητης περιουσίας άνω του 1.000.000 ευρώ.

Η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ προβλέπεται ότι θα καταβληθεί ως το τέλος Σεπτεμβρίου ακόμη και αν τα εκκαθαριστικά του φόρου εκδοθούν μέσα στο μήνα αυτόν (Σεπτέμβριο).

Δείτε αναλυτικούς πίνακες από τη Ναυτεμπορική με παραδείγματα για το ύψος στο οποίο θα διαμορφωθεί ο φετινός ΕΝΦΙΑ στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, με βάση τις ποσοστιαίες μειώσεις που προβλέπει το νομοσχέδιο. enfia2019_poleis

Με πληροφορίες από naftemporiki.gr

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ