Ματέο Σαλβίνι… Φιλέας Φογκ. Έχει κάνει δυο φορές το γύρο του κόσμου

Από την ημέρα που ανέλαβε το υπουργείο Εσωτερικών της Ιταλίας, ο Ματέο Σαλβίνι δεν έχει βάλει… (ξέρετε τι) κάτω. Και σύμφωνα με μια εφαρμογή έχει κάνει δυο φορές το γύρο του κόσμου κι ας έχει φύγει λίγες φορές από την Ιταλία.

Η απόσταση που έχει καλύψει ο Σαλβίνι ισοδυναμεί με δυο φορές το γύρο του κόσμου, δείχνει εφαρμογή που ονομάζεται Matteo In Tour και δημιουργήθηκε για να δοθεί απάντηση στις κατηγορίες πως ο ηγέτης της ακροδεξιάς Λέγκα δεν μένει ποτέ στο υπουργείο του, στο Βιμινάλε.

Την εφαρμογή έφτιαξε ο Σιμόνε Λίπολις, συνιδρυτής μαζί με τον Κάρλο Τζαπόνι του Visualize News. Ο νόμος του Σαλβίνι! Πρόστιμα έως 1 εκατ. ευρώ σε ΜΚΟ που…

Μέχρι σήμερα, τα πάνω από 103.000 χλμ που έχει διατρέξει ο Σαλβίνι ισοδυναμούν με δύο φορές τον γύρο του κόσμου, 13 φορές τον περίπλου της Ιταλίας -περιλαμβανομένων και των ακτών των νησιών της- και τέσσερις φορές την απόσταση που είχε τρέξει ο κινηματογραφικός Φόρεστ Γκαμπ.

Όπως τονίζει ο Λίπολις στο site Lettera 43, ασχέτως εάν ευσταθούν ή όχι οι επικρίσεις εναντίον του, αυτές οι αποστάσεις αποδεικνύουν πως ο Σαλβίνι διαθέτει «ιδιαίτερη σωματική και πνευματική αντοχή και αποφασιστικότητα».

Μόνο στις 13 Μαΐου, βάσει των μετρήσεων, ο Σαλβίνι είχε καλύψει 350 χλμ σε οκτώ διαφορετικούς σταθμούς. Στις 19 Οκτωβρίου 2018 είχε επισκεφθεί, επίσης, οκτώ τοποθεσίες, καλύπτοντας πάνω από 200 χλμ. Όταν, δε, είχε επισκεφθεί τη Ρωσία (16 Ιουλίου 2018) είχε παρευρεθεί σε τρεις επίσημες εκδηλώσεις σε δύο χώρες: Δύο στη Μόσχα, στις 9:00 και 10:00, ενώ πρόλαβε να παρακολουθήσει και μία στο Σίλβι, στην ιταλική επαρχία Τεράμο (Αμπρούτσι), στις 21:00.

Η πιο παράξενη εκδήλωση στην οποία συμμετείχε ο Σαλβίνι, σύμφωνα με τον Λίπολις, ήταν η πρόσφατη επίσκεψή του στο καταφύγιο γατιών στο Βεράνο, στο Δημοτικό Κοιμητήριο της Ρώμης, απ’ όπου έκανε ζωντανή μετάδοση στα social media.Φωτογραφία Reuters

Ο Λίπολις εξήγησε πως η ομάδα του αποφάσισε να εκμεταλλευθεί τα στοιχεία που παρέχει ο Σαλβίνι, είτε από το τμήμα «Εκδηλώσεις» στην επίσημη ιστοσελίδα του είτε από τις αναρτήσεις του στο Twitter -μέσω της εφαρμογής που δηλώνει τοποθεσία- για να εντοπιστούν οι σταθμοί του αντιπροέδρου της Ιταλίας και να υπολογισθούν αριθμητικά οι μετακινήσεις του.

Οι δημιουργοί του Matteo In Tour επισημαίνουν πως από την εργασία τους διαπίστωσαν πόσο αποτελεσματική είναι η ομάδα διαχείρισης των κοινωνικών μέσων του Σαλβίνι. Μέσω της πολύ ενημερωμένης ιστοσελίδας του υπουργού κατέστη δυνατόν να εντοπίσουν όλες τις μετακινήσεις του. Άλλωστε, είναι ο ίδιος ο Σαλβίνι που δημοσιεύει όλες τις μετακινήσεις του.

Όσον αφορά τις επικρίσεις ότι δεν βρίσκεται ποτέ στο υπουργείο του, ο Λίπολις αναφέρει πως δεν μπορεί κανείς να είναι απόλυτος στις κρίσεις του: «Τούτη τη στιγμή υπάρχουν πιο αποτελεσματικά εργαλεία για να διαχειριστεί κανείς τις υποθέσεις του εξ’ αποστάσεως, άλλωστε καθημερινά τα χρησιμοποιούμε κι εμείς. Αλλά, βάσει τις εμπειρίας μας, μπορούμε να πούμε πως αυτό που τα καθιστά ανεπαρκή δεν είναι η ίδια η απόσταση, όσο η μετακίνηση. Μάλλον ο Σαλβίνι περιβάλλεται από ικανούς δημόσιους λειτουργούς, τους οποίους εμπιστεύεται τυφλά και είναι ικανοί να διεκπεραιώνουν για λογαριασμό του το μεγαλύτερο τμήμα της δουλειάς του. Ένα είδος «βαθέως κράτους», που αντί να αντιτίθεται στον ηγέτη, όπως συμβαίνει με τον Ντόναλντ Τραμπ, τον στηρίζει και του είναι πιστό».

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ