Εξιτήριο για τον Ναβάλνι – «Δηλητηριάστηκε από άγνωστο χημικό παράγοντα»


Ο 43χρονος Ναβάλνι μεταφέρθηκε χθες το πρωί εσπευσμένα στο νοσοκομείο από την φυλακή με συμπτώματα οξείας αλλεργίας, «σοβαρό οίδημα στο πρόσωπο και ερύθημα δέρματος».

Ο ρώσος ηγέτης της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι πήρε πριν από λίγο εξιτήριο από ένα νοσοκομείο της Μόσχας όπου είχε μεταφερθεί λόγω ενός ανεξήγητου προβλήματος υγείας και επέστρεψε φρουρούμενος στη φυλακή, δήλωσε η προσωπική γιατρός του, η Αναστασία Βασιλίεβα.

Από την πλευρά της η δικηγόρος του Όλγκα Μιχαΐλοβα δήλωσε στους δημοσιογράφους μπροστά από το νοσοκομείο ότι ο πελάτης της δηλητηριάστηκε από έναν χημικό παράγοντα που δεν ταυτοποιήθηκε, κάτι το οποίο είχε άλλωστε ισχυριστεί χθες και η Βασιλίεβα.

Ο 43χρονος Ναβάλνι μεταφέρθηκε χθες το πρωί εσπευσμένα στο νοσοκομείο από την φυλακή με συμπτώματα οξείας αλλεργίας, «σοβαρό οίδημα στο πρόσωπο και ερύθημα δέρματος».«Πρώτη φορά αλλεργική αντίδραση»

Χθες η Κίρα Γιάρμιτς, η εκπρόσωπος Τύπου του αντιπολιτευόμενου, ανακοίνωσε ότι ο Ναβάλνι, ο οποίος καταδικάστηκε αυτήν την εβδομάδα σε φυλάκιση 30 ημερών για παραβάσεις «στους κανόνες διαδηλώσεων», μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο λόγω μιας «σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης».

«Η πηγή της αλλεργικής αντίδρασης δεν έχει εντοπιστεί. Σε όλη του τη ζωή, ο Αλεξέι δεν είχε ποτέ πάθει αλλεργική αντίδραση», υπογράμμισε η εκπρόσωπος στο Twitter.

Η προσωπική γιατρός του Βασιλίεβα διευκρίνισε λίγο αργότερα σε μήνυμά της που αναρτήθηκε στο Facebook ότι ο Ναβάλνι υπέστη διόγκωση των βλεφάρων κι εμφανίστηκαν αποστήματα στον λαιμό του, την πλάτη, το στήθος και στους αγκώνες.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο το δέρμα του να υπέστη μια τοξική αντίδραση και βλάβες από μια άγνωστη χημική ουσία μέσω τρίτου προσώπου», σύμφωνα με το μήνυμά της.

«Ο Αλεξέι δεν είχε ποτέ καμία αλλεργία», διαβεβαίωσε εξάλλου η Βασιλίεβα, ζητώντας να γίνει χημική ανάλυση στα σεντόνια του κρεβατιού του στο κελί του κρατουμένου.

Από την πλευρά της, η Όλγα Μιχαήλοβα, η δικηγόρος του ηγέτη της αντιπολίτευσης, είπε ότι δεν μπόρεσε να δει τον πελάτη της παρά μόνο αφού έκανε φασαρία στους αστυνομικούς που είχαν παραταχθεί στην πόρτα του δωματίου στο νοσοκομείο.

«Αγνοούμε προς το παρόν τι συνέβη, όμως δείχνει πολύ περίεργο», έγραψε από την πλευρά της στο Facebook.

«Μια σοβαρή αλλεργική αντίδραση σε έναν άγνωστο αλλεργικό παράγοντα και μια διόγκωση του προσώπου συμβαίνουν σε έναν άνδρα που δεν είχε ποτέ ως τα 43 του χρόνια αλλεργίες», πρόσθεσε η Μιχαήλοβα.

Υπ’ αριθμόν ένα αντίπαλος του Κρεμλίνου, ο Αλεξέι Ναβάλνι φυλακίστηκε την Τετάρτη, δύο ημέρες πριν από τη διαδήλωση της αντιπολίτευσης με αίτημα τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών, που κατέληξε χθες στη σύλληψη 1.400 και πλέον ανθρώπων στη Μόσχα, σύμφωνα με μια μκο.

 

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ