Βουλή: Κόντρα με το «καλημέρα» – Σπίρτζης και Καστανίδης κατά Γεραπετρίτη

Τα βέλη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ δέχθηκε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης κατά την συζήτηση στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή για το νομοσχέδιο για το Επιτελικό Κράτος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, δια του Χρήστου Σπίρτζη, έθεσε ζήτημα για την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους την οποία χαρακτήρισε έκθεση με πολλές γκρίζες ζώνες και ελλιπέστατη ως προς τα οικονομικά αποτελέσματα των διατάξεων. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε μάλιστα για βάναυση παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής και των κανόνων καλής νομοθέτησης.

Στην απουσία έκθεσης δημόσιας διαβούλευσης για ένα νομοσχέδιο που υποτίθεται εισάγει κανόνες καλής νομοθέτησης, αναφέρθηκε και ο εισηγητής του Κινήματος Αλλαγής Χάρης Καστανίδης και τόνισε ότι παραβιάζεται διάταξη του Κανονισμού και του νόμου.

«Εγώ δεν θέλησα να έρθει ως κατεπείγον το νομοσχέδιο για να γίνει συζήτηση, όμως, το νομοσχέδιο αυτό είναι κατεπείγον. Πρέπει να αλλάξει άμεσα η δομή επί των οποίων παράγονται οι πολιτικές. Εγώ θέλησα, στο πλαίσιο του δυνατού, να δώσω όλο το χρόνο και προσπάθησα να δώσω χρόνο και στη διαβούλευση, η οποία ολοκληρώνεται την Τετάρτη», απάντησε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, σημειώνοντας μάλιστα ότι το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος είναι βασικό στοιχείο του προγράμματος του κυβερνώντος κόμματος που είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό. «Ήταν η μεγαλύτερη πολιτική δέσμευση του προγράμματος μας», είπε χαρακτηριστικά και επέμεινε να αρχίσει η συζήτηση του σχεδίου νόμου στην Επιτροπή.

Ο Παύλος Πολάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «παραβιάζετε τον κανονισμό με διασταλτική ερμηνεία. Αμφισβητώ τις υπηρεσίες. Δεν υπήρξε κανένα νομοσχέδιο που να ήρθε εδώ χωρίς έκθεση διαβούλευσης» απαντώντας στον πρόεδρος της Επιτροπής Μάξιμο Χαρακόπουλο ο οποίος υποστήριξε πως «η ίδια διαδικασία έχει ακολουθηθεί και στο παρελθόν. Υπάρχουν κι άλλα νομοσχέδια στα οποία συντμήθηκαν χρόνοι. Μου το επιβεβαιώνουν οι υπηρεσίες».

Την προσεχή Τετάρτη ολοκληρώνεται και ο κύκλος της διαβούλευσης που ξεκίνησε την προηγούμενη Πέμπτη.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ