Δικηγόροι Σαραλιώτη:  «Η απόφαση δικαιώνει τον αγώνα και την επιμονή του»


Για δικαίωση του Βασίλη Σαραλιώτη, ο οποίος αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών με ομόφωνη απόφαση των τακτικών δικαστών και ενόρκων στη δίκη για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, κάνουν λόγο οι δικηγόροι του.

Οι κ.κ. Αλετράς και Διαμάντης σε γραπτή τους δήλωση σημειώνουν πως «σήμερα μετά από ένα μακροχρόνια και κυρίως ψυχοφθόρο για όλους μας, ιδίως δε για τον εντολέα μας Βασίλειο Σαραλιώτη, αγώνα, εξεδόθη μία δίκαιη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, με την οποία, ο εντολέας μας αθωώθηκε ομόφωνα, για το αδίκημα της απλής συνέργειας στην ανθρωποκτονία του άτυχου Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Ο Βασίλειος Σαραλιώτης μετά από τριάντα μήνες που κρατήθηκε στη φυλακή και δέκα έτη υπό το βάρος μίας άδικης κατηγορίας, μετά από μία εξαιρετικά επίπονη και ενδελεχή διαδικασία, κατόρθωσε να πείσει τακτικούς Δικαστές και Ενόρκους, για την αθωότητα του, την οποία από την αρχή της όλης διαδικασίας υποστήριξε.

Η απόφαση αυτή, δικαιώνει τον αγώνα και την επιμονή του για την αθωότητά του».

Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη αλλά αποφυλακίστηκε το 2012 με περιοριστικούς όρους, μέχρι και την απόφαση του Εφετείου που τον έκρινε αθώο.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ήταν 6 Δεκεμβρίου του 2008. Το ρολόι έδειχνε περίπου 21:00, όταν ένας 15χρονος μαθητής, ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεφτε νεκρός από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού, Επαμεινώνδα Κορκονέα, στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα στα Εξάρχεια.

Τα επεισόδια που έλαβαν χώρα το Δεκέμβρη του 2008 ήταν ομολογουμένως από τις πλέον δύσκολες κρίσεις στη σύγχρονη ιστορία του τόπου, ενώ τα περιστατικά βίας μετά τη δολοφονία λίγο έλλειψαν να αποτελέσουν μείζον κοινωνικό και πολιτικό πρόβλημα.

Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Μια παρέα 4-5 παιδιών, ανάμεσά τους και ο Αλέξανδρος, κατηφορίζουν τα Εξάρχεια. Λίγο νωρίτερα είχαν έναν διαπληκτισμό με δύο ειδικούς φρουρούς που επέβαιναν σε περιπολικό: τον Επαμεινώνδα Κορκονέα και τον Βασίλη Σαραλιώτη.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως το περιστατικό είχε λήξει, με το περιπολικό να αποχωρεί, στη συνέχεια οι Κορκονέας και Σαραλιώτης επιστρέφουν με τα πόδια στο σημείο. Εκεί, ο Κορκονέας, αφού ζήτησε τον λόγο από τους νεαρούς, σήκωσε το όπλο του και πυροβόλησε δύο φορές. Ο 15χρονος μαθητής πέφτει νεκρός και η δολοφονία του βάζει φωτιά σε όλη τη χώρα.

Ο Αλέξανδρος διακομίζεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όμως είναι πλέον πολύ αργά. Οι γιατροί διαπιστώνουν απλώς το θάνατό του.

Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή, η μία από τις δύο σφαίρες από το υπηρεσιακό περίστροφο του Επαμεινώνδα Κορκονέα διαπέρασε την καρδιά του μικρού Αλέξανδρου και καρφώθηκε στον 10ο θωρακικό σπόνδυλο. Ο θάνατος του 15χρονου ήταν ακαριαίος.

Οι δύο ειδικοί φρουροί φεύγουν και στη συνέχεια ενημερώνουν με τον ασύρματο, ισχυριζόμενοι πως είχαν δεχθεί επίθεση, ενώ διακινούνται και σενάρια περί εξοστρακισμού της σφαίρας.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ