ΑΑΔΕ: Για ποιες υπηρεσίες θα κλείνετε ραντεβού με την εφορία

ΑΑΔΕ – Όλες οι ειδήσεις: Θέλετε να πάτε στην εφορία της περιοχής σας; Αυτό θα γίνεται πλέον μόνο με ραντεβού.

Σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, από χθες (29/7/2019) οι φορολογούμενοι, όταν θέλουν να τακτοποιήσουν εκκρεμείς υποθέσεις στις Εφορίες, τα Ελεγκτικά Κέντρα (ΚΕ.ΜΕ.ΕΠ., ΚΕ.ΦΟ.ΜΕ.Π.), τη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών (Δ.Ε.Δ.) και τις Υπηρεσίες Ελέγχου και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.), θα πρέπει να έχουν κλείσει ραντεβού!

Για να κλείσει το ραντεβού με τον εφοριακό, ο φορολογούμενος θα πρέπει πρώτα να επικοινωνήσει με τη γραμματεία της κάθε υπηρεσίας.

Το αίτημα μπορεί να γίνει μέσω email ή φαξ.

Όταν πάει στην εφορία για το ραντεβού, θα παίρνει ένα καρτελάκι, που γράφει «Επισκέπτης», το οποίο θα φορά καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στην Εφορία.

Η νέα αυτή διαδικασία επισκέψεων θα αφορά μόνο τα Τμήματα Ελέγχου και όχι τα υπόλοιπα τμήματα υποδοχής κοινού.

Υπενθυμίζεται πως η ΑΑΔΕ επεξεργάζεται μια σύγχρονη ηλεκτρονική υπηρεσία για τον προγραμματισμό και την παρακολούθηση των επισκέψεων των φορολογουμένων στις κατά αρμοδιότητα Ελεγκτικές Φορολογικές Υπηρεσίες, μέσω της ανάπτυξης διαδικτυακής εφαρμογής (web based application), στο πλαίσιο της ψηφιοποίησης των διαδικασιών και της αναβάθμισης των υποδομών και του εξοπλισμού της.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ