Τέλος οι ουρές στο Δημόσιο – Όλες οι συναλλαγές γρήγορα και εύκολα με… ένα κλικ


Εύκολα και χωρίς ταλαιπωρία με ένα… κλικ από τον υπολογιστή ή το κινητό του,  θα μπορεί ο κάθε πολίτης να κάνει τις συναλλαγές του προς το Δημόσιο. 

Με νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί έως τις 8 Αυγούστου αλλάζει όλη η οργάνωση του πρώην υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής.

Οδηγός της κυβέρνησης για το νέο ψηφιακό Δημόσιο είναι οι συναλλαγές που γίνονται ήδη με τις ελεγκτικές Αρχές, τις Εφορίες, και τις τράπεζες.

Δηλαδή μέσω του taxis και το e-banking, ενώ θα αλλάξει σταδιακά η λειτουργία και των ΚΕΠ, τα οποία επίσης θα μετατραπούν σε κέντρα ψηφιακής εξυπηρέτησης των πολιτών.

To υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προχωρά άμεσα στη δημιουργία μιας νέας ιστοσελίδας, την www.gov.gr, μέσα από την οποία ο πολίτης θα συναλλάσσεται με το Δημόσια σε 100 σημαντικά γεγονότα της ζωής του, από γεννήσεις, βαπτίσεις και γάμους, μέχρι την έκδοση ταυτοτήτων και πιστοποιητικών.

Το σχέδιο προβλέπει:

«Ψηφιακό κλειδί» στο Δημόσιο:

Οι νέες ταυτότητες θα λειτουργούν ως ένα «ψηφιακό κλειδί», το οποίο θα δίνει στον πολίτη τη δυνατότητα να αποκτά πρόσβαση σε πολλές υπηρεσίες Ηλεκτρονικές αιτήσεις.

Πολλές υπηρεσίες των ΚΕΠ θα είναι προσβάσιμες μέσω υπολογιστή ή κινητού, ακόμα και εκτός ωραρίου λειτουργίας των Δημοσίων υπηρεσιών (Κυριακές, Αργίες).

Από το 2020 κάθε γέννηση θα δηλώνεται μόνο μία φορά στη Δημόσια Διοίκηση.

Τα παιδιά θα αποκτούν αμέσως ασφάλιση και θα εγγράφονται μόνο μία φορά στην εκπαίδευση.Έκτοτε, θα προχωρούν αυτόματα στην επόμενη βαθμίδα.

Οι γονείς θα έχουν πρόσβαση στις επιδόσεις του και δεν θα χρειάζεται να εξεταστεί η γνησιότητα των τίτλων σπουδών του.

Επιπλέον, απλοποιούνται και ψηφιοποιούνται γραφειοκρατικές διαδικασίες όπως δήλωση γεννήσεως, βάπτιση, εγγραφή ή αποφοίτησή από σχολεία και Πανεπιστήμια, έκδοση και επανέκδοση ταυτότητος ή διπλώματος οδήγησης κλπ εγγραφή σε εκλογικούς καταλόγους, έκδοση ΑΦΜ, έναρξη επαγγέλματος, ασφάλιση ή την συνταξιοδότηση, έως και το τέλος του κύκλου ζωής του.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ