Σοκάρουν οι επιστήμονες: «Έχουμε 18 μήνες για να σώσουμε τον πλανήτη αλλιώς…»


Η κλιματική αλλαγή εξελίσσεται ραγδαία και η Γη εκπέμπει SOS πιο δυνατά από ποτέ.

Το κώδωνα του κινδύνου κρούουν πιο δυνατά από ποτέ οι επιστήμονες, προειδοποιώντας πλέον ξεκάθαρα την ανθρωπότητα πως αν δεν βελτιωθεί η κατάσταση μέσα στους επόμενους 18 μήνες, τότε τα χειρότερα θα φτάσουν πολύ πιο γρήγορα.

Μιλώντας στο BBC, ο Hans Joachim Schellnhuber, διευθυντής του Potsdam Climate Institute, τόνισε την κρισιμότητα των επόμενων 18 μηνών για το μέλλον της Γης, ξεκαθαρίζοντας πως η κατάσταση είναι πλέον σε οριακό σημείο.

«Τα μαθηματικά είναι πλέον ξεκάθαρα. Αν ο πλανήτης δεν καταφέρει να γιατρευτεί μέσα στους επόμενους 18 μήνες, τότε θα είναι τραυματισμένος θανάσιμα. Θα πρέπει να αποκαταστήσουμε την ισορροπία ώστε να μπορέσουμε να επιβιώσουμε πάνω στην Γη», σχολίασε ο Schellnhuber.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Andrew King, ακαδημαϊκού του Πανεπιστήμιου της Μελβούρνης στο CNN: «Είναι πραγματικά ανησυχητικό. Αν μέσα στους επόμενους 18 μήνες η παγκόσμια θερμοκρασία ανέβει κατά 1,5 βαθμό, τα προβλήματα θα είναι τεράστια».

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα προβλέψεις, αν ο ανθρώπινος μηχανισμός δεν κινητοποιηθεί άμεσα, η παγκόσμια θερμοκρασία θα ανέβει κατά 3 βαθμούς, νούμερο το οποίο θα είναι καταστροφικό για το μέλλον της ανθρωπότητας.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ