Champions League Ολυμπιακός – Πλζεν: “Τελικός” 8 εκατ. ευρώ για τους Πειραιώτες.


Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει απόψε το βράδυ (30/07, 21:30 LIVE από το Newsit.gr) τη Βικτόρια Πλζεν σε ένα πρόωρο «τελικό» για την πρόκριση στον τρίτο γύρου του Champions League, που θα του εξασφαλίσει τουλάχιστον τους ομίλους του Europa League, αλλά και περίπου 8 εκατ. ευρώ.

Ώρα πρόκρισης για τον Ολυμπιακό, ο οποίος παίζει κόντρα στη Βικτόρια Πλζεν όλη του τη χρονιά στο Champions League, αφού σε περίπτωση αποκλεισμού θα «υποβιβαστεί» στα προκριματικά του Europa League.

Οι Πειραιώτες πήραν θετικό αποτέλεσμα στην Τσεχία, αλλά με το 0-0 χρειάζονται ουσιαστικά μόνο νίκη στο κατάμεστο «Καραϊσκάκης» για να περάσουν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η νίκη – πρόκριση των «ερυθρολεύκων» είναι μείζονος σημασίας όμως και για τα ταμεία της ΠΑΕ, καθώς τους εξασφαλίζει ένα τεράστιο ποσό, της τάξης των 8 εκατ. ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός θα λάβει 2.920.000 ευρώ για την είσοδο στους ομίλους του Europa League (αν αποκλειστεί στην επόμενη φάση από τη Μπασακσεχίρ) και 2.850.000 ευρώ από τα χρήματα για το Ranking των ομάδων.

Ταυτόχρονα, θα λάβει όμως και ένα ποσό της τάξης του 1,5 εκατ. ευρώ από το market pool, σε συνάρτηση και με την προσπάθεια του ΠΑΟΚ κόντρα στον Άγιαξ. Όπως γίνεται αντιληπτό λοιπόν, η ρεβάνς με τη Βικτόρια Πλζεν είναι πιθανότατα το ματς της χρονιάς για τους «ερυθρόλευκους».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ