Βουλή: Υπερψηφίστηκε το φορολογικό νομοσχέδιο


Κατα πλειοψηφία με την στήριξη – εκτός των βουλευτών της ΝΔ- του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ ψηφίστηκε το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. 

Νωρίτερα, παρέμβαση πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο μπορεί να χαρακτηριστεί ως η ταυτότητα της νέας κυβέρνησης, τόνισε ο πρωθυπουργός εξηγώντας: Πρώτον, ανταποκρίνεται στην προεκλογική μας δέσμευση για ανακούφιση των Ελλήνων από τη βαριά φορολογία και μάλιστα νωρίτερα από ότι προβλεπόταν. Δεύτερον, γιατί μειώνοντας τον ΕΝΦΙΑ και βελτιώνοντας σημαντικά το σχέδιο των 120 δόσεων ευνοεί ταυτόχρονα εκατομμύρια νοικοκυριά αλλά και επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Και τρίτον έχει σαφές κοινωνικό πρόσημο με μελετημένες προβλέψεις που αφορούν όλους τους φορολογούμενους κυρίως όμως τους πιο αδύναμους.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το νομοσχέδιο υπηρετεί τους στόχους που εξαρχής βάλαμε, τηρώντας τις υποσχέσεις μας: την αναγέννηση της παραγωγικής μεσαίας τάξης, την αναζωογόνηση της αγοράς ακινήτων, την αλλαγή μείγματος οικονομικής πολιτικής για νέες επενδύσεις, ανάπτυξη και πολλές καλές δουλειές. Και τελικά την μεγέθυνση του εθνικού προϊόντος ώστε αυτό να μεταφραστεί σε μεγαλύτερο εισόδημα για κάθε Ελληνίδα, για κάθε Έλληνα.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό το δημοσιονομικό κόστος της μείωσης του ΕΝΦΙΑ ανέρχεται σε 205 εκατ. ευρώ ενώ όπως είπε, «4 εκατ. συμπολίτες μας θα δουν αμέσως ελαφρύνσεις στη φορολογία». Παράλληλα εκτίμησε πως ανακουφίζονται οι πολίτες, η αγορά ακινήτων ενώ βελτιώνονται τα χαρτοφυλάκια των τραπεζών.

Ο Κυριάκος Μητστοάκης επανέλαβε πως με τη ρύθμιση των 120 δόσεων δίνονται κίνητρα ώστε οι συνεπείς οφειλέτες να έχουν πρόσβαση σε απαλλαγές και εκπτώσεις τονίζοντας πως «δίνουμε ανάσα σε επιχειρηματίες, που τώρα έχουν δεύτερη ευκαιρία να δραστηριοποιηθούν και πάλι». Πρόσθεσε ότι είναι η τελευταία ευνοϊκή ρύθμιση και προανήγγειλε μόνιμο μηχανισμό ρύθμισης χρεών, χωρίς όμως τις ευνοϊκές πρόνοιες της παρούσας ρύθμισης.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ