Δολοφονία Μακρή: Οι Αρχές «κοίμισαν» τον συνεργό του εκτελεστή – Πώς έφτασαν στα ίχνη του


Οι Αρχές περιμένουν την έκδοσή του στην χώρα μας, ώστε να αποκαλυφθούν οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Γιάννη Μακρή.

Στα δίχτυα της βουλγαρικής αστυνομίας έπεσε ο αδελφός και συνεργάτης του εκτελεστή του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, που παρέμενε ασύλληπτος όλο αυτό το διάστημα.

Ο 35χρονος Βούλγαρος φέρεται ότι είχε διαφύγει στην πατρίδα του αμέσως μετά την σύλληψη του αδελφού του στην Ελλάδα, ωστόσο οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να εξακολουθούσε να κρύβεται στην χώρα μας.

Οι Βούλγαροι αστυνομικοί είχαν φροντίσει με έντεχνο τρόπο να «κοιμίσουν» τον αδερφό του αρχιεκτελεστή, κάνοντά τον να πιστέψει ότι έχουν χάσει τα ίχνη του με μια «υπόγεια» επιχείρηση.

Έτσι εδώ και καιρό είχα διαρρεύσει πληροφορίες στην Ελλάδα και την Βουλγαρία ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε καταφέρει να διαφύγει στο εξωτερικό μετά την έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης σε βάρος του από την Δικαιοσύνη.

Την περασμένη Παρασκευή αστυνομικοί ειδικής υπηρεσίας της βουλγαρικής αστυνομίας κατάφεραν να τον εντοπίσουν να κινείται στην πόλη Χάσκοβο, που βρίσκεται πολύ κοντά στα σύνορα Ελλάδας-Βουλγαρίας-Τουρκίας.

Οι αστυνομκοί είχαν στήσει μπλόκο δήθεν γα ελέγχους της Τροχαίας, με αποτέλεσμα να συλλάβουν τον καταζητούμενο κακοποιό, αποφεύγοντας να κάνουν επιχείρηση στο κρησφύγετο που χρησιμοποιούσε επειδή πίστευαν πως ήταν βαριά οπλισμένος.

Οι Έλληνες αστυνομικοί της Ασφάλειας και οι Βούλγαροι συνάδελφοί τους δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο 35χρονος να είχε διαφύγει στην Ελλάδα ή την Τουρκία για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά την σύλληψη του αδερφού του στην Αθήνα τον περασμένο Απρίλιο.

Από τα στοιχεία που είχε συγκεντρώσει το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής προέκυψε πως ο 31χρονος εκτελεστής διέφυγε από το σημείο της δολοφονίας του Γιάννη Μακρή στις 31 Οκτωβρίου του 2018 στη Βούλα με νοικιασμένο αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 35χρονος αδελφός του, ενώ την επόμενη πέρασαν μαζί στη Βουλγαρία με λεωφορεί του ΚΤΕΛ.

Ο 31χρονος Βούλγαρος εκτελεστής του «Αυστραλού», έκανε το σφάλμα να επιστρέψει στην Ελλάδα τον περασμένο Απρίλιο μαζί με έναν φίλο του για να εκτελέσει νέο «συμβόλαιο θανάτου».

Έτσι, τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών και ενημέρωσαν τις βουλγαρικές Αρχές, ζητώντας να εντοπίσουν και τον αδερφό του.

Πλέον οι αστυνομικοί περιμένουν την έκδοση του 35χρονου στην Ελλάδα, με την ελπίδα ότι ίσως κρατήσει διαφορετική στάση από τον αδερφό του, που αρνείται τα πάντα για την δολοφονία, και αποκαλύψει τους ηθικούς αυτουργούς για το «συμβόλαιο θανάτου» του Γιάννη Μακρή.

Πηγή: Espresso


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ