Οι Κινέζοι κατασκεύασαν φορτηγό που κινείται με νεράκι!


Τα οχήματα που κινούνται με νερό αποτελούν διαχρονικό σενάριο ιδανικής πραγματικότητας, αλλά και πηγή συνωμοσιών. Πολλοί υποστηρίζουν πως η εξέλιξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας παρεμποδίστηκε και εν τέλει κρύφτηκε σε κάποιο σκοτεινό συρτάρι, ελέω πετρελαϊκών συμφερόντων. Όπως και να ‘χει, οι Κινέζοι υποστηρίζουν πως έχουν έτοιμο ένα φορτηγό που κινείται με την καύση H2O!

Το όχημα έχει κατασκευαστεί από την Qingnian Cars, στην επαρχία Ενάν και συγκεκριμένα την πόλη Νιανιάνγκ, με τους δημιουργούς του να δηλώνουν πως η αυτονομία του φτάνει τα 500 χιλιόμετρα. Το ρεζερβουάρ χωράει 300-400 λίτρα νερού, τα οποία αντιδρούν με ένα μείγμα αργιλίου και δημιουργούν υδρογόνο, το οποίο τροφοδοτεί τον κινητήρα και κινεί το κινεζικό φορτηγό με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Ο CEO της εταιρίας, Pang Qingnian, δεν αποκάλυψε το παραμικρό σχετικά με το δημιούργημα των τεχνικών του, καθώς πρόκειται για «βιομηχανικό μυστικό». Αυτό που υποστήριξε, είναι ότι το φορτηγό έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σε αποστάσεις έως 500 χιλιομέτρων, με τον μελλοντικό σκοπό να αφορά την επίτευξη 600+ χλμ. αυτονομίας.

Ο Pang, μάλιστα, εμφανίστηκε καυστικός -έως εριστικός- απέναντι στους «πετρελαιάδες» της Μέσης Ανατολής: «το νερό που ρίχνουμε στο ντεπόζιτο είναι δικό μας. Δεν χρειάζεται να τρέχουμε στα Εμιράτα και την Μέση Ανατολή γενικότερα και να εξαρτόμαστε από το πετρέλαιό τους». Η μυστικοπάθεια είναι τέτοια που με το ζόρι υπάρχει μια φωτογραφία του οχήματος, το οποίο προς το παρόν είναι το μοναδικό πρωτότυπο.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ