Την άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη αποφάσισε η Βουλή


Την άρση της ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη αποφάσισε η Βουλή – Από την ψηφοφορία αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, για την πρώτη υπόθεση που αφορούσε την υποκλαπείσα συνομιλία με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα ψήφισαν συνολικά 176 βουλευτές. Από αυτούς 163 ψήφισαν υπέρ, 13 κατά και ένας «παρών».

Για τη δεύτερη υπόθεση, η οποία αφορούσε τη μήνυση του πρώην προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτη Πουλή, υπέρ ψήφισαν 162 βουλευτές. Άλλοι 13 ψήφισαν κατά και ένας «παρών».

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ομιλία του κ. Πολάκη, έλαβε το λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για προαποφασισμένη απόφαση και ανακοίνωσε την αποχώρηση της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή.

Η ομιλία Πολάκη

Χείμαρρος ήταν ο Παύλος Πολάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Παρόντος του Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε πως δεν φοβάται κι αφού είπε τις μαντινάδες του, αποχώρησε μαζί με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τη συζήτηση στη Βουλή.

«Η άρση της ασυλίας μου είναι και μια αήθης πράξη αντεκδίκησης και ηθικής σπίλωσης», είπε, σημειώνοντας πως αυτό συμβαίνει επειδή κι ο ίδιος κατά τη διάρκεια της υπουργικής του θητείας «ταλαιπώρησε» πολύ κόσμο με τις αποκαλύψεις του.

Ο Παύλος Πολάκης συνέδεσε δε, την υπόθεση αυτή με τη χθεσινή αποφυλάκιση του Κορκονέα, ενώ κατέληξε λέγοντας πως όσο κι αν προσπαθήσουν να τον χαμηλώσουν, ο ίδιος είναι πολύ ψηλά.

«Προσπαθείτε να με υποτιμήσετε, να με χαμηλώσετε, να με φθείρετε, να με λασπολογήσετε, όμως σας το λέω καθαρά, θα κάνετε μια τρύπα νερό, είμαι ψηλά, πολύ ψηλά, τόσο που δεν μπορείτε να με δείτε, γιατί οι κόρες μου, η Σταυρούλα που πέρασε στο πανεπιστήμιο κι η Πέρσα που είναι εδώ, είναι περήφανες για μένα, εσάς τα παιδιά σας, σας λένε ότι είναι περήφανοι για εσάς; Εμένα το λένε», είπε και «πνίγηκε» στα χειροκροτήματα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατέθεσε σειρά εγγράφων στα πρακτικά της Βουλής για να αντικρούσει τις κατηγορίες του Σταμάτη Πουλή, πρώην εργαζόμενου και προέδρου του σωματείου του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε συμβάσεις προμηθειών για υπερκοστολογημένες υπηρεσίες, σύμφωνα με τον κ. Πολάκη, για τη δημιουργία off-shore στη Βουλγαρία από τον κ. Πουλή και τη σύζυγό του, στις προσλήψεις επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη κ.α.

Μικρότερο μέρος της ομιλίας του αφιέρωσε στη μήνυση του Γιάννη Στουρνάρα. Ωστόσο και στις δύο περιπτώσεις επικαλέστηκε πολιτικά κίνητρα από τους μηνυτές. Επίσης, τόνισε ότι αυτές τις αποκαλύψεις έκανε ως αναπληρωτής υπουργός Υγείας, επομένως σχετίζονται με τα υπουργικά του καθήκοντα και γι΄αυτό ζητά την εφαρμογή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, όπως και για να γίνει εκτεταμένη και δημόσια συζήτηση με τη σύσταση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης.

Τέλος, ο κ. Πολάκης δήλωσε πως δέχεται άπειρα μηνύματα συμπαράστασης από τον κόσμο που τον προτρέπει να συνεχίσει.

«Σας περιμένω, δεν φοβάμαι, δεν ησυχάζω, δεν σταματώ, δεν υποστέλλω τη σημαία, προσπαθήστε να με βάλετε φυλακή, δεν θα τα καταφέρετε γιατί οι ιδέες, οι αξίες κι οι καθαροί άνθρωπο στο τέλος δεν νικιούνται», είπε.

Υπενθυμίζεται πως η επιτροπή δεοντολογίας εισηγήθηκε την περασμένη εβδομάδα με 8 θετικές ψήφους την άρση της ασυλίας του.

Υπέρ είχαν ψηφίσει 6 βουλευτές της ΝΔ, ένας του ΚΙΝΑΛ και ένας της Ελληνικής Λύσης, κατά ο βουλευτής από το ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25, ενώ είχε αποχωρήσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ