ΑΕΚ – Παουλίνιο: “Στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος”


Ο Παουλίνιο μίλησε για τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ και για τους στόχους του με τη νέα του ομάδα στη σεζόν που ξεκινάει.

Ο Παουλίνιο παραχώρησε μια μεγάλη συνέντευξη στο Noticias ao Minuto, με τον νέο άσο της ΑΕΚ να μιλάει για όλα. Αναφέρθηκε στη μεταγραφή του στην ΑΕΚ και ξεκαθάρισε ότι στόχος της Ένωσης είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος κι η είσοδος στους ομίλους του Europa League.Tα σημαντικότερα κομμάτια της συνέντευξης που παραχώρησε στην πατρίδα του ο Παουλίνιο

Για τις πρώτες εντυπώσεις του από την ΑΕΚ: «Οι εντυπώσεις είναι θετικές. Η ΑΕΚ είναι ένας μεγάλος σύλλογος που παλεύει για διαφορετικά πράγματα από αυτά που είχα συνηθίσει εγώ στην Πορτογαλία. Η ΑΕΚ θέλει να κατακτήσει το ελληνικό πρωτάθλημα και δίνει εξαιρετικές συνθήκες ώστε να δουλέψουν οι παίκτες. Ο καθένας εδώ αισθάνεται πολύ ποδοσφαιριστής. Από τη στιγμή που ήρθα εδώ ένιωσα έτσι».

Για την προσαρμογή στην Ελλάδα: «Ήταν εύκολο. Είναι ο Αντρέ Σιμόες, με τον οποίο έχουμε υπάρξει ξανά συμπαίκτες στο παρελθόν, και επίσης ο Έλντερ Λόπες. Την ίδια στιγμή ο Ζεράλντες, ο Σιμάο και ο Ολιβέιρα ήρθαν επίσης στην ομάδα. Επίσης η προσαρμογή ήταν εύκολη αφού και ο προπονητής είναι Πορτογάλος. Δεν έχω διακρίνει μεγάλες διαφορές. Αισθάνομαι ότι προσαρμόζομαι καλά στη χώρα και στην ομάδα».

Για το αν ο Καρντόσο έπαιξε ρόλο στη μεταγραφή του στην ΑΕΚ: «Ναι, ήταν σημαντικό. Ήταν αυτός που με έπεισε να πάω στην ΑΕΚ. Ήξερα ότι ήδη το όνομά μου συζητιόταν αλλά η έλευση του Μιγκέλ Καρντόσο… Είδε το όνομά μου στη λίστα, αλλά επίσης με ήθελε. Αυτό ήταν σημαντικό και έπειτα το σκέφτηκα για λίγο και πήρα την απόφαση να έρθω στην ΑΕΚ».

Για το αν ήταν η κατάλληλη στιγμή για να φύγει από την Πορτογαλία: «Αισθάνθηκα πως ήταν η σωστή στιγμή. Έπαιζα στην Πορτογαλία για πολλά χρόνια και ήδη ήμουν 28. Παλιότερα είχα την προσδοκία να αγωνιστώ σε έναν από τους μεγάλους συλλόγους της Πορτογαλίας, αλλά αυτό δεν συνέβη για κάποιους λόγους. Έπαιξα βέβαια στην Μπράγκα, αλλά εκεί για μένα τα πράγματα δεν πήγαν καλά. Με το που έφυγε ο Ζόρζε Σιμάο η κατάσταση έγινε πολύπλοκη. Είχα στο μυαλό μου να φύγω από την Πορτογαλία προκειμένου να παλέψω για άλλα πράγματα».

Για το πόσο σημαντικό είναι που έχει Πορτογάλους συμπαίκτες στην ΑΕΚ: «Βοηθάει πολύ. Κάνουμε σχεδόν τα πάντα μαζί. Σήμερα για παράδειγμα τρώγαμε μαζί. Οι γυναίκες μας κάνουν παρέα επίσης. Η προσαρμογή γίνεται πιο εύκολη και δημιουργείται ένα καλό γκρουπ. Βέβαια είναι δύσκολο να είσαι μακριά από την οικογένειά μου, από τη μητέρα μου και από τα αδέρφια μου, αλλά έτσι είναι τα πράγματα. Κάποια μέρα θα συνέβαινε. Το ποδόσφαιρο δεν διαρκεί πολύ και πρέπει να το διασκεδάζουμε όσο πιο πολύ μπορούμε για να έχουμε μια καλή ζωή στο μέλλον».

Για τους στόχους της ΑΕΚ: «Θέλω να βοηθήσω την ΑΕΚ να πετύχει τους συλλογικούς στόχους και ό,τι μας ζητηθεί. Θέλω να παίξω όσο περισσότερο μπορώ και να περάσω καλά στην Ελλάδα. Ανυπομονώ για τη νέα σεζόν. Στις 8 Αυγούστου παίζουμε το πρώτο ματς για το Europa League και την Τετάρτη (σ.σ. σήμερα) έχουμε την πρόβα τζενεράλε. Υπάρχει λίγο άγχος γι’ αυτό».

Για τις ιδέες του Μιγκέλ Καρντόσο: «Είναι ένας προπονητής που του αρέσει να παίζει ποδόσφαιρο κατοχής. Το έδειξε και στη Ρίο Άβε. Νομίζω πως είναι ο ιδανικός προπονητής για να κοουτσάρει μεγάλες ομάδες. Βάζει την ομάδα να παίζει καλό ποδόσφαιρο και στην ΑΕΚ προσαρμοζόμαστε καλά στις ιδέες του και κάνουμε αυτό που ζητάει. Μέχρι στιγμής τα πράγματα πάνε καλά».

Για το τι δεν πήγε καλά πέρυσι στην Τσάβες: «Το να έχεις τρεις προπονητές την ίδια σεζόν δεν είναι εύκολο για κανέναν. Ούτε για τον σύλλογο, ούτε για τους παίκτες. Κάθε προπονητής ζητάει διαφορετικά πράγματα. Η ομάδα δεν το άξιζε αυτό. Η Τσάβες είναι μια καλή ομάδα που προσέχει τους παίκτες και είναι κρίμα που έπεσε κατηγορία. Γιατί αξίζει να είναι στην πρώτη κατηγορία».

Για το αν ονειρεύεται να παίξει στην Εθνική Πορτογαλίας μετά τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ: «Το έχω σκεφτεί. Όταν ήμουν νεότερος το σκεφτόμουν γιατί δεν υπήρχαν πολλά δεξιά μπακ. Τώρα η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Υπάρχουν πολλά ποιοτικά μπακ όπως ο Κανσέλο, ο Σεμέντο και ο Περέιρα. Στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι αδύνατο, αλλά είναι πολύ δύσκολο να μπω στην Εθνική Πορτογαλίας και το ξέρω. Δεν ξέρεις ποτέ τι γίνεται αύριο, αλλά πάντα υπάρχει μια μικρή ελπίδα».

Για το αν προτιμάει να σκέφτεται το τώρα και όχι το μακρινό μέλλον: «Αυτή τη στιγμή πάω βήμα-βήμα. Σκέφτομαι την ΑΕΚ και πως θα περάσουμε στους ομίλους του Europa League. Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος και μετά θα δούμε. Κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος θα δούμε τι θα συμβεί. Η ΑΕΚ θα διεκδικήσει τον τίτλο. Την περσινή σεζόν τον κατέκτησε ο ΠΑΟΚ. Δεν θα μας λείψει η προσήλωση σε αυτό».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ