Συγκίνηση. Βρήκαν το σακίδιο του πατέρα της μετά από 75 χρόνια

Όλα ξεκίνησαν από μία επιγραφή που έμοιαζε με διεύθυνση, «P.E. St Laurent E47068», για να εξάψει τη φαντασία του 23χρονου φοιτητή Γεωπονικής Λορέντσο Κάμπους στο Αρέτσο της Ιταλίας.

Ήταν γραμμένη πάνω στο σακίδιο Καναδού στρατιώτη που ανακαλύφθηκε 75 χρόνια μετά το πέρασμά του από εκείνα τα βουνά που διέτρεχε η Γοτθική Γραμμή στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ένα κειμήλιο που πλέον ταξιδεύει προς τον Καναδά, για να το παραλάβει η κόρη του στρατιώτη που έφυγε από τη ζωή το 1993.

Ο Κάμπους, παθιασμένος με την ιστορία και συλλέκτης κειμηλίων από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, απέκτησε το σακίδιο, αλλά η επιγραφή τον παρακίνησε να αναζητήσει τον ιδιοκτήτη του, όπως ανέφερε ο ίδιος στην εφημερίδα Arezzo Notizie. «Ίσως κάποιος περιμένει να του επιστραφεί, για κάποιον ίσως να αποτελεί ένα σημαντικό ενθύμιο», τόνισε. Έτσι, «βούτηξε» σε μία έρευνα σε στρατιωτικά κοιμητήρια, βιβλιοθήκες, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αρχεία εφημερίδων, μέχρι που έφθασε να έλθει σε επαφή με ένα μεγάλο καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Και πράγματι, μέσω του δικτύου CBC, έγινε κατορθωτό να εντοπισθεί η κόρη του Πολ Ετιέν Σαν Λοράν, γεννημένου στα 1924 που ανήκε στο 22ο Βασιλικό Σύνταγμα, ο οποίος είχε φύγει από τη ζωή το 1993. Στον Λορέντσο η είδηση του εντοπισμού της έφθασε σε απευθείας σύνδεση με το δίκτυο, μέσω Skype. «»Εάν σου λέγαμε πως βρήκαμε την κόρη του ανθρώπου αυτού;» μου είπαν. Εγώ δεν το πίστευα, αλλά ήμουν ευτυχισμένος και κατασυγκινημένος. Σαν να έβγαινε αληθινό ένα όνειρό μου. Η κόρη του στρατιώτη ονομάζεται Φρανσίν και ζήτησε από τους δημοσιογράφους τα στοιχεία μου για να επικοινωνήσει μαζί μου», τονίζει ο ίδιος στην εφημερίδα.

Ο Κάμπους, που στον Καναδά έχει γίνει διάσημος, έστειλε με δικά του έξοδα το σακίδιο στη Φρανσίν, ενώ αναμένεται να πετάξει κι ο ίδιος για τον Καναδά. Ήδη συγκεντρώνει χρήματα και μάλλον θα μεταβεί το Πάσχα, προσφέροντας ίσως μία δεύτερη ευχάριστη έκπληξη στην κόρη του στρατιώτη που πέρασε από τα μέρη του Σουμπιάνο πριν από 75 χρόνια.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ