Όποιος ξέρει, ας βοηθήσει: 5 γνωστοί Έλληνες που κανείς δεν έχει καταλάβει τι δουλειά κάνουν


Όταν το «Συγγνώμη κύριε, ποιος είστε;» μετατρέπεται σε «Συγγνώμη γνωστέ κύριε, τι δουλειά είπαμε ότι κάνετε;».

Μπορεί ν’ ακούγεται τραβηγμένο, όμως είναι αλήθεια: ναι, ακόμα κι αυτές. Ακόμα και οι πιο αδαείς πέτρες τους γνωρίζουν- το ονοματεπώνυμό τους και όλα αυτά. Όπου «όλα αυτά», βέβαια, το… ονοματεπώνυμό τους.

Γιατί, βλέπετε, πέραν τούτου ουδέν: ουδείς ξέρει περισσότερα γι’ αυτούς τους 5 Έλληνες και, φυσικά, σε καμία περίπτωση δεν ξέρουμε τι ακριβώς κάνουνε. Έχουμε μια αμυδρή ιδέα με τι ασχολούνται, όμως ουδείς μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά καθώς τα εγκαύματα τρίτου βαθμού παραμονεύουν.

Κι αφού κάναμε μια εισαγωγή βγαλμένη από το X-Files κι ένα πέπλο μυστηρίου κάλυψε τα πάντα, πάμε να δούμε σε ποιους 5 Έλληνες αναφερόμαστε:

1) Χρήστος Ζαμπούνης

5 γνωστοί Έλληνες που κανείς δεν έχει καταλάβει τι δουλειά κάνουν

Κάτι με το σαβουάρ βιβρ, έτσι δεν είναι; Ας πούμε «σαβουαρβιβριανός». Το μοναδικό πρόβλημα μ’ αυτό είναι πως δεν υπάρχει τέτοιο επάγγελμα και φαντάζει λίγο δύσκολο να γράφει αυτό στη φορολογική του δήλωση ο συμπαθέστατος κ. Ζαμπούνης.

Φήμες λένε πως υπήρξε δημοσιογράφος, άλλοι πως έχει διατελέσει ξεναγός, κάποιοι τρίτοι πως ήταν εκδότης, όμως κανείς δεν παίρνει και όρκο για το ποια είναι η αλήθεια. Αυτό για το οποίο ουδείς αμφιβάλλει, ωστόσο, είναι πως σε ό,τι και να κάνει, ο Χρήστος Ζαμπούνης έχει τον τρόπο του.

Λάθος, πληθυντικός: έχει τρόπους.

2) Αρτέμης Σώρρας

5 γνωστοί Έλληνες που κανείς δεν έχει καταλάβει τι δουλειά κάνουν

Ο Σώρρας είναι ο… Σώρρας, σωστά; Ωραία, και με τι ασχολείται; Επαγγελματικά, όχι το να επικοινωνεί με τους εξωγήινους, τους αρχαίους Έλληνες και τα διάφορα διαστημόπλοιά τους, όταν δεν κολυμπάει στην πισίνα των 600 δισεκατομμυρίων του σαν άλλος Σκρουτζ Μακ Ντακ.

Πώς ακριβώς έκανε αυτή την αμύθητη περιουσία του ο Αρτέμης κι αναρριχήθηκε στην ιεραρχία των Ελλάνιων πολεμιστών (κράμα νίντζα με παλαιστή που φοράει χλαμύδα); Πώς έχει καταφέρει να φτάσει στο σημείο να παίζει στα δάχτυλα την παγκόσμια οικονομία, βαρώντας σαν άλλος Τσίπρας το νταούλι κι αναγκάζοντας τους ευρωπαίους (και όχι μόνο) να ξεσκιστούν στο χορό;

Ερωτήματα που είναι πιο δύσκολο ν’ απαντηθούν κι από το να βρεθεί η ακριβής τοποθεσία της κρυψώνας του Σώρρα…

3) Μαριλένα Παναγιωτοπούλου

5 γνωστοί Έλληνες που κανείς δεν έχει καταλάβει τι δουλειά κάνουν

Την έχουμε δει σε ένα κάρο πάνελ, να σχολιάζει τα πρόσωπα της showbiz. Έχει γνώμη για όλους και για όλα, στους κοσμικούς κύκλους είναι πιο γνωστή και από τον Μάικλ Τζάκσον, αλλά αν ρωτήσεις 100 ανθρώπους στην τύχη, τι δουλειά κάνει, οι 99 δεν θα έχουν ιδέα.

Και ο ένας θα σου πει με βεβαιότητα ότι στην εφορία δηλώνει «θαμώνας των πάνελ της Τατιάνας», επειδή ακόμα έχει στη μνήμη του τις ιστορικές μεσημεριανές εκπομπές των 00’s που μεγάλωσαν (και πόνεσαν και μάτωσαν) γενιές Ελλήνων.

4) Βλάσης Τσάκας

5 γνωστοί Έλληνες που κανείς δεν έχει καταλάβει τι δουλειά κάνουν

Περίπτωση Σώρρα κι αυτός, αλλά με σαφώς περισσότερα λεφτά: ο Βλάσης και οι Άραβες που έφερνε στην Ελλάδα βαρέθηκαν ν’ αγοράζουν κάθε καλοκαίρι τον Παναθηναϊκό, με αποτέλεσμα να μην τον αγοράσουν καθόλου στο τέλος.

Ο αστικός μύθος λέει, μέσες- άκρες, πως ο Τσάκας είναι ο τελευταίος μεγάλος βασιλιάς της Μέσης Ανατολής, όμως το κρατάει επί σειρά ετών κρυφό γιατί δεν του αρέσει να τον αποκαλούν «Μεγαλειότατο».

Το να θολώνει τα νερά όσον αφορά στα επαγγελματικά του δεν είναι τίποτα άλλο από κίνηση σατανικής τακτικής, από αυτές που σου δίνουν την ελπίδα πως θ’ αγοράσει το «Τριφύλλι» και θα το κάνει πρωταθλητή Ευρώπης.

Ή και Αραβίας.

5) Πάνος Αργιανίδης

5 γνωστοί Έλληνες που κανείς δεν έχει καταλάβει τι δουλειά κάνουν

Ο άνθρωπος που μπορεί να πουλήσει πάγο σε Εσκιμώο και άμμο σε κάτοικο της Σαχάρας. Ο μπαμπάς όχι μόνο του Τσανγκ, αλλά όλων των ελληνικών survivor (Τι να του πει η Σπυροπούλου απ’ τη ζωή της;). Αυτός που έχει μανατζάρει πληθώρα παικτών σ’ ένα άθλημα που «Δεν υπάρχει, ρε φίλε» (κυριολεκτικά) στην Ελλάδα.

Ή, αλλιώς, ο Πάνος: τον έχουμε δει ως μάνατζερ ράγκμπι, τον έχουμε δει ως δημόσιο υπάλληλο στον Νίκο Χατζηνικολάου, τον έχουμε δει ως απλό «σφίχτη» ή παίκτη του Deal στην τηλεόραση- και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα.

Ο Πάνος δεν έχει επάγγελμα γιατί, πολύ απλά, είναι υπεράνω κάθε επαγγέλματος, ένας εργασιακός χαμαιλέοντας που προσαρμόζεται στις εκάστοτε συνθήκες. Γιατί, όπως σοφά λέει και ο θυμόσοφος λαός του Facebook, “Καραφλός ουρανός αστραπές δε φοβάται”.

Κι ο μάνατζερ ράγκμπι απλά δεν ασχολείται με τρίχες…


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ