Από την Εθνική Πινακοθήκη ξεκινούν οι εορτασμοί για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση


Με τα εγκαίνια της ανακαινισμένης Εθνικής Πινακοθήκης στις 25 Μαρτίου 2021 θα ξεκινήσουν οι δράσεις για τον εορτασμό του 2021 και τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Αυτό συμφωνήθηκε στη σύσκεψη που έγινε υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο υπουργείο Πολιτισμού.

Η νέα Εθνική Πινακοθήκη θα «ανοίξει» ξανά με μια εμβληματική έκθεση αφιερωμένη στην ελληνική επανάσταση του 1821, εκτός φυσικά από τις μόνιμες συλλογές της. Μητσοτάκης: «Το όραμά μας για τον πολιτισμό δεν είναι τίποτα λιγότερο από…

Επίσης στη διάρκεια της σύσκεψης συμφωνήθηκε ότι θα δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στις αρχαιολογικές διαδρομές της Μακεδονίας. Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να προχωρήσει άμεσα η υλοποίηση πολιτιστικών διαδρομών, που συνδέουν τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Μακεδονίας, συνδυάζοντας τις τουριστικές υποδομές και την άυλη πολιτιστική κληρονομιά για την ανάδειξη της ταυτότητας κάθε περιοχής.

Παράλληλα θα προχωρήσει η υλοποίηση του σχεδιασμού για το Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων στο κτήριο του Silo στο λιμάνι του Πειραιά, το οποίο σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, εγκαταλείφθηκε το 2015 και με στόχο τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού μουσείου με μοναδικά εκθέματα και ψηφιακές εκθέσεις, προκειμένου να αναδειχθεί ο υποθαλάσσιος αρχαιολογικός πλούτος της Ελλάδας.

Στη διάρκεια της σύσκεψης εκφράστηκε προβληματισμός για το γεγονός ότι σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, με πολιτιστική κληρονομιά παγκόσμιας ακτινοβολίας, η επισκεψιμότητα των μουσείων σε σχέση με τον αριθμό των ξένων επισκεπτών παραμένει εξαιρετικά χαμηλή με βάση τα διεθνή δεδομένα.

Ακριβώς για να αντιμετωπιστεί το συντομότερο δυνατόν αυτό το ζήτημα, η υπουργός Πολιτισμού συμφώνησε με τον πρωθυπουργό να ενεργοποιηθεί πολύ γρήγορα ένα πλέγμα δράσεων για την αναβάθμιση της συνολικής εμπειρίας των επισκεπτών στα μουσεία της χώρας με αξιοποίηση και της ψηφιακής τεχνολογίας.

Στη σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη συμμετείχαν η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, και οι γενικοί γραμματείς Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών, Βίκυ Λοΐζου, Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου, Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς και Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ