Τι μπορείτε να καταλάβετε από το χρώμα του κρόκου ενός αυγού για την υγεία της κότας

Γνωρίζετε ποιο από αυτά τα τρία αυγά είναι το πιο υγιεινό;
Λατρεύουμε τα αυγά! Είναι από τα αγαπημένα μας φαγητά και μπορείς να τα μαγειρέψεις με διαφορετικούς τρόπους: να τα τηγανίσεις, να τα βράσεις και να τα κάνεις ομελέτα. Γιάμι! Όλα μας αρέσουν! Θέλουμε όμως να είμαστε σίγουροι ότι έχουμε ένα φρέσκο και υγιεινό αυγό στο πιάτο μας.
Πως μπορούμε να ξέρουμε όμως αν ένα αυγό είναι υγιεινό;

Κρόκος αυγού
Μερικοί άνθρωποι λένε ότι το χρώμα του κρόκου ενός αυγού λέει πολλά για την υγεία της κότας που το έκανε. Λέγεται για παράδειγμα, ότι όσο πιο σκούρος, στρογγυλός και σφιχτός είναι ο κρόκος, τόσο πιο υγιής ήταν η κότα που το έκανε. Αυτή η κότα είχε την δυνατότητα να βοσκήσει έξω και να έχει μια πλούσια δίαιτα. Ένας πιο άχρωμος κρόκος σημαίνει ότι η κότα είχε μια ανθυγιεινή ζωή. Όλα αυτά όμως αποδείχτηκαν ψευδή. Άρα, τι προκαλεί τις διαφορές στο χρώμα του κρόκου; Και τι σημαίνει;

Δίαιτα
Ένας κρόκος αυγού μπορεί όντως να έχει διαφορετικά χρώματα: το χρώμα του μπορεί να ποικίλλει από απλό κίτρινο μέχρι σκούρο πορτοκαλί. Αλλά το χρώμα δεν λέει τίποτα για τον τρόπο ζωής της κότας. Επίσης δεν λέει τίποτα για το πόσο υγιεινός είναι ο κρόκος για σας. Αυτό που μας δείχνει  όμως είναι τι έτρωγε η κότα. Αν η κότα έτρωγε τροφή με πολύ σιτάρι, θα κάνει ένα αυγό με απαλό κίτρινο κρόκο. Από την άλλη μεριά, αν η κότα είχε μια ισορροπημένη διατροφή με καλαμπόκι και αλφάλφα για παράδειγμα, τότε το αυγό της θα έχει ένα σκούρο κρόκο. Αυτό συμβαίνει επειδή το καλαμπόκι και το αλφάλφα περιέχουν καροτίνη, μια ουσία που κάνει τα καρότα να έχουν το πορτοκαλί τους χρώμα.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ