Τρομερό: Τόσο καιρό μαγειρεύαμε λάθος τα μακαρόνια μας!

Δες τι κάνεις λάθος

Μετά τα τοστ είναι κατά γενική ομολογία το πιο εύκολο φαγητό για να μαγειρέψει κανείς. Η μέθοδος είναι λίγο-πολύ γνωστή. Μόνο που τόσα χρόνια την κάνουμε λάθος.

Δες ποιο είναι αυτό στο παρακάτω άλμπουμ:

Όπως είπαμε η μέθοδος του μαγειρέματος είναι γνωστή.

Βάζεις το νερό στην κατσαρόλα…

…περιμένεις, ανακατεύεις, βράζουν…

…προσθέτεις αν θέλεις και λίγο αλάτι, μόλις βράσει ρίχνεις τα μακαρόνια…

…και τέλος τα βγάζεις από την κατσαρόλα.

Και όμως υπάρχει μια θεωρία που μας λέει ότι αυτή η μέθοδος είναι εντελώς λάθος. Η θεωρία λέει…

Παίρνουμε ένα βαθύ… τηγάνι.

Βάζουμε τα μακαρόνια, χωρίς νερό.

Στη συνέχεια προσθέτουμε κρύο νερό μέχρι να καλυφθούν τα μακαρόνια και όχι περισσότερο.

Το κρύο νερό επιτρέπει στα μακαρόνια να μην «κολλήσουν» μεταξύ τους και το τηγάνι, επειδή είναι πιο ρηχό από κατσαρόλα, χρειάζεται λιγότερο νερό.

Τα μακαρόνια βράζουν σωστά και στο τηγάνι μένει κάτι σαν υδαρή «σάλτσα» που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία κανονικής σάλτσας. Και κάνουμε καλό και στο περιβάλλον, εξοικονομώντας νερό!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here