Απλοί φυσικοί τρόποι για λεύκανση δοντιών στο σπίτι σε 3 λεπτά


Αν πάει καιρός από την τελευταία σας επίσκεψη στον οδοντίατρο ή αν πίνετε καφέ για μεγάλο διάστημα ή αν είστε καπνιστές, τα δόντια σας μάλλον δεν είναι και στα καλύτερά τους. Ακόμα, πιστεύω με βεβαιότητα ότι τα δόντια σας έχουν αποχρωματιστεί. Σε αυτή τη λίστα θα σας πούμε πώς θα καταφέρετε να αποκτήσετε λευκότερα δόντια χωρίς να χρειαστεί να πάτε στον οδοντίατρο. Αυτές οι θεραπείες είναι εντελώς φυσικές και είναι πολύ εύκολο να τις δοκιμάσετε στο σπίτι χωρίς κανένα κίνδυνο. Αν ακολουθήσετε τις συμβουλές μας θα έχετε ένα λαμπερό χαμόγελο σε χρόνο μηδέν! Ειδικά το μείγμα που θα βρείτε στη σελίδα 6 θα κάνει θαύματα με τα δόντια σας.

Λεύκανση δοντιών με φράουλες

Η φράουλα είναι πλούσια σε βιταμίνη C και έχει στυπτικές ιδιότητες που σπάνε την πλάκα που προκαλεί το κιτρίνισμα. Επιπλέον, το μηλικό οξύ που περιέχουν οι φράουλες αφαιρεί τους λεκέδες και καθαρίζει τα δόντια σας. Αυτό μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους.

Πρώτον, μπορείτε να πολτοποιήσετε τις φράουλες σε μορφή πάστας και να την αλείψετε πάνω στα δόντια σας. Επίσης, μπορείτε να δαγκώσετε τη φράουλα στη μέση και να τρίψετε το εσωτερικό του φρούτου πάνω στα δόντια σας. Αυτή η μέθοδος δε θα κάνει μόνο τα δόντια σας λευκότερα, αλλά είναι επίσης πολύ νόστιμη και υγιεινή!

Αν θέλετε φυσικά λευκότερα δόντια δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην το δοκιμάσετε. Μετά τη χρήση της φράουλας για τα δόντια σας μπορείτε απλώς να φάτε τα υπόλοιπα φρούτα. Απλά μετά μην ξεχνάτε να ξεπλένετε το στόμα σας σχολαστικά για να απομακρύνετε τα παραπανίσια βακτήρια από το στόμα σας.

Φυσική λεύκανση δοντιών με τη χρήση ελαίου καρύδας

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έλαιο καρύδας για πολλά πράγματα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στο μαγείρεμα, για την ενυδάτωση του δέρματος, την αφαίρεση του μακιγιάζ, ως βούτυρο κακάο αλλά και για τη λεύκανση των δοντιών σας. Το κάνω ο ίδιος εδώ και χρόνια και μπορώ να σας υποσχεθώ ότι λειτουργεί πραγματικά! Η χρήση του ελαίου καρύδας για τη λεύκανση των δοντιών είναι ευρύτερα γνωστή ως Oil pulling και είναι μια Αγιουβερδική τεχνική που βοηθά στην επίτευξη της συνολικής υγείας μέσα από τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών καθώς και τη λεύκανση των δοντιών.

Αφαιρεί τα βακτήρια και την πλάκα έτσι ώστε να έχετε ένα χαρούμενο και υγιές χαμόγελο. Πρέπει να είναι το πρώτο πράγμα που κάνετε το πρωί αφού ξυπνήσετε πριν από το βούρτσισμα των δοντιών σας ή το φαγητό. Η στοματική πλύση με έλαιο καρύδας είναι πολύ εύκολη. Παίρνετε μια κουταλιά έλαιο καρύδας και στριφογυρίζετε το λάδι στο στόμα σας. Περάστε το λάδι πάνω από τα δόντια σας κι από τη μια πλευρά στην άλλη για να απαλλαγείτε από τα βακτήρια κι άλλα μικρόβια. Συνεχίστε να το κάνετε αυτό για περίπου 15 με 20 λεπτά. Μπορείτε να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία 3 έως 4 φορές την εβδομάδα μέχρι να απαλλαγείτε από τα κίτρινα δόντια.

Φάτε τυρί

Αυτό το κόλπο δε θα κάνει μόνο τα δόντια σας λευκότερα αλλά είναι, επίσης, πολύ καλό για την συνολική υγεία των δοντιών σας.

Τρώγοντας ένα κομμάτι τυρί θα προστατεύσετε το σμάλτο των δοντιών σας και το υψηλό ποσοστό λίπους που περιέχει το τυρί θα απομακρύνει τα βακτήρια από την επιφάνεια των δοντιών σας μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο διάβρωσης των δοντιών. Επιπλέον, ο φώσφορος και το ασβέστιο που περιέχεται στο τυρί θα ενδυναμώσει τα δόντια σας και θα συμβάλει στην αποκατάσταση του σμάλτου. Αν κάποια φορά ξεχάσετε να βουρτσίσετε τα δόντια σας πριν φύγετε από το σπίτι, απλά φάτε ένα κομμάτι τυρί για να πετύχετε τα ίδια αποτελέσματα.

Λεύκανση δοντιών με μαγειρική σόδα

Θέλετε λευκότερα δόντια χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα για ακριβά προϊόντα και διαδικασίες; Ευτυχώς, υπάρχει ένας τρόπος για να επιτευχθούν τα ίδια αποτελέσματα αλλά χωρίς να ξοδέψετε άσκοπα μεγάλα ποσά. Η μαγειρική σόδα είναι μια πανάρχαια θεραπεία που έχει χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά για τη λεύκανση δοντιών για χρόνια. Ωστόσο, έχει λειαντική φύση (αλκαλική) που καθαρίζει το σμάλτο των δοντιών αλλά αφαιρεί και τους λεκέδες που προκαλούνται από το τσάι, τον καφέ και τη νικοτίνη και παράλληλα απομακρύνει την πλάκα των δοντιών.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ