Κάντε τις πράσινες μπανάνες να ωριμάσουν μέσα σε μια ώρα με αυτό το απλό κόλπο

Οι πράσινες, άγουρες μπανάνες θα ωριμάσουν και θα μπορείτε να τις καταναλώσετε μέσα σε μια ώρα με αυτό το κόλπο
Πολλές φορές ψάχνουμε μπανάνες στον διάδρομο με τα φρούτα και τα λαχανικά σε ένα σούπερ μάρκετ αλλά οι μόνες μπανάνες που έχουνε μείνει είναι άγουρες και πράσινες. Αυτό δεν είναι τόσο σοβαρό πρόβλημα, αλλά αν θέλετε να τις καταναλώσετε την ίδια μέρα, θα δείτε ότι η γεύση τους δεν θα είναι πολύ καλή. Θέλετε να μάθετε πως μπορείτε να κάνετε μια πράσινη μπανάνα να ωριμάσει μέσα σε μια ώρα; Συνεχίστε την ανάγνωση!
Υπάρχουν τρία κόλπα για να κάνετε τις πράσινες μπανάνες να ωριμάσουν μέσα σε μια ώρα, δύο μέρες ή ακόμα και δύο λεπτά.
1. Μια ώρα
Καταρχήν θα σας πούμε πως μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι οι μπανάνες θα ωριμάσουν σε μια ώρα. Το μόνο που χρειάζεστε για αυτό το απλό κόλπο είναι ένας φούρνος. Βάλτε όλες τις μπανάνες σε ένα ταψί και ψήστε τις μπανάνες στους 150 °C για μια ώρα. Κοιτάτε τακτικά τις μπανάνες ενώ είναι στον φούρνο. Αφού περάσει μια ώρα, βγάλτε τις από τον φούρνο και αφήστε τις να παγώσουν στο ψυγείο. Θα δείτε ότι οι μπανάνες σας θα γίνουν απαλές, βρώσιμες και θα έχουν εξαιρετική γεύση!

2. Δύο μέρες
Έχετε περισσότερο χρόνο για να αφήσετε τις μπανάνες σας να ωριμάσουν; Τότε μπορείτε να δοκιμάσετε αυτό το κόλπο με το οποίο οι μπανάνες σας θα ωριμάσουν σε δύο μέρες. Οι μπανάνες απελευθερώνουν ένα αέριο που λέγεται αιθυλένιο και κάνει το φρούτο να ωριμάζει πιο γρήγορα. Βάλτε τις μπανάνες σε μια χαρτοσακούλα, έτσι ώστε το αέριο που απελευθερώνεται να μην μπορεί να απομακρυνθεί. Με αυτό τον τρόπο, θα ωριμάσουν πολύ γρήγορα. Αν προσθέσετε και άλλα φρούτα όπως μήλα, αχλάδια ή αβοκάντο στην τσάντα, η διαδικασία ωρίμανσης μπορεί να επιταχυνθεί ακόμα περισσότερο.

Δύο λεπτά
Ο γρηγορότερος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι οι πράσινες μπανάνες σας θα ωριμάσουν είναι αυτό το κόλπο των δύο λεπτών. Σε αυτό χρειάζεστε έναν φούρνο μικροκυμάτων αντί για φούρνο. Χρησιμοποιείστε ένα πιρούνι για να κάνετε μερικές τρύπες στην μπανάνα και μετά βάλτε την στον φούρνο μικροκυμάτων για δύο λεπτά. Το μόνο μειονέκτημα αυτού του κόλπου είναι ότι η μπανάνα θα είναι τώρα αρκετά πιο μαλακή αλλά θα διατηρεί μια ελαφριά πικρή και άγουρη γεύση. δύο μέρες, οι μπανάνες θα είναι έτοιμες για κατανάλωση – όπως και τα άλλα φρούτα στην τσάντα!

 

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ