Πως βοηθούν τα φρούτα τους ασθενείς με καρκίνο πνεύμονα


Τα φρούτα παρέχουν μία σειρά από οφέλη στους ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα. Με την υψηλή διατροφική τους αξία, η οποία είναι και χαμηλή σε θερμίδες, τα φρέσκα φρούτα θα πρέπει να αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του προγράμματος διατροφής στους ασθενείς που έχουν κάνει θεραπείες για τον καρκίνο του πνεύμονα.

Τα οφέλη των φρούτων για τους ασθενείς με καρκίνο στον πνεύμονα

Δεδομένου ότι η απώλεια της όρεξης και η έλλειψη ενέργειας είναι οι καθημερινές ανησυχίες των ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα, η ενσωμάτωση μιας ποικιλίας τροφίμων στο πρόγραμμα διατροφής είναι απαραίτητη.

Πώς βοηθούν τα φρούτα τους ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα;

Τα φρούτα ισορροπούν τα επίπεδα ενέργειας, ώστε να επιτρέψουν στους πνεύμονες να διεκπεραιώσουν τις λειτουργίες τους, ειδικά την αναπνοή. Οποιαδήποτε διακοπή στη συνήθη ανταλλαγή πρόσληψης οξυγόνου και απελευθέρωσης διοξειδίου του άνθρακα, επιδεινώνει τις συνθήκες για τους ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα.

Ένα σχέδιο διατροφής που περιλαμβάνει φρούτα μειώνει τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών. Υψηλή σε βιταμίνες, μέταλλα, διαιτητικές ίνες, αντιοξειδωτικά και βιολογικά ενεργά φυτοχημικά, τα φρούτα αποτρέπουν τις επιπλοκές στην υγείας. Σύμφωνα με την Αμερικανική Θωρακική Κοινότητα, μια διατροφή εμπλουτισμένη με ντομάτες και μήλα, σας προστατεύει από αναπνευστικές ασθένειες. Συνιστώνται πέντε ή περισσότερες μερίδες μήλων την εβδομάδα ή 3 μερίδες τομάτας την εβδομάδα, για να μειωθούν οι επιπλοκές του καρκίνου στον πνεύμονα.

Η συνιστώμενη πρόσληψη φρούτων βασίζεται στην ηλικία, το φύλο, την κατανάλωση θερμίδων και το επίπεδο δραστηριότητας. Για παράδειγμα, αν βρίσκεστε σε δίαιτα 2.000 θερμίδων, θα πρέπει να καταναλώνετε καθημερινά τέσσερις μερίδες ή 2 φλιτζάνια φρούτων. Για τους ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα, συνιστάται διατροφή πλούσια σε ίνες με ολόκληρα φρούτα, και όχι φρουτοχυμοί υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη.

Τα φρούτα πρέπει να αποτελούν αναπόσπαστο μέρος ενός προγράμματος διατροφής, αν θέλετε να μειώσετε τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του πνεύμονα ή να ακολουθήσετε μια ισορροπημένη διατροφή. Ο καθένας μπορεί να επωφεληθεί από την ενσωμάτωση φρούτων στο διατροφικό του πρόγραμμα.

Εκτός από το μήλο και την ντομάτα, ο φρέσκος ανανάς είναι μια άλλη καλή επιλογή για βοήθεια στην καταπολέμηση του καρκίνου, για τους ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα. Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε στο Διεθνές Περιοδικό Καρκίνου, κάθε 100 γραμμάρια ανανά μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα κατά 10 τοις εκατό. Έρευνα αναφέρει ότι ο ανανάς έχει ένα μοναδικό αντιοξειδωτικό ένζυμο, γνωστό ως βρομελίνη, το οποίο μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων.

Τα φρέσκα φρούτα είναι εμπλουτισμένα με βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά που ενισχύουν την υγεία των πνευμόνων. Η ένταξη ποικιλίας φρούτων θα μπορούσε να βοηθήσει δραστικά στην ανάκαμψη από τον καρκίνο του πνεύμονα, μειώνοντας σε μεγάλο βαθμό τον κίνδυνο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ