Αστυνομικοί για άσυλο: «Δεν θα παίξουμε τον ρόλο του μπαμπούλα και του καταστολέα»


Με εκπροσώπους των αιρετών της Αυτοδιοίκησης, Πρυτάνεις αλλά και την πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλική Θάνου μεταξύ άλλων η ακρόαση φορέων στις κοινοβουλευτικές επιτροπές της Βουλής για το Πολυνομοσχέδιο της Κυβέρνησης.

Μια συζήτηση που από χθες εξελίσσεται σε ένα δεύτερο κρας τεστ μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης μετά την σύγκρουση για το νομοσχέδιο που αφορά το Επιτελικό Κράτος. Αίσθηση προκάλεσαν όσα είπε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρηγόρης Γερακαράκος για το πανεπιστημιακό άσυλο.

Ο κ.Γερακαράκος χαρακτήρισε την τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου επιβεβλημένη και είπε ότι είναι καλό για τους φοιτητές. Όμως, πρόσθεσε: «Δεν θα εγκατασταθούμε στα πανεπιστήμια στη θέση των ταραχοποιών». Είπε ακόμα ότι η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, η ακαδημαϊκή ελευθερία προστατεύονται από μόνες τους όχι με καταδρομικές επεμβάσεις.

Πρόσθεσε: «Όχι σε ένα νέο σκληρό καθήκον των συνολικών ειδικά για τόσο ευαίσθητους χώρους. Δεν θα πληρώσουμε την ανεπάρκεια του κράτους. Το επικίνδυνο λειτούργημα μας δε μπορει να επιβαρυνθεί επιπλέον».

Ο κ. Γερακαράκος τόνισε την ανάγκη να συνδυαστεί η λεγόμενη κατάργηση του ασύλου με ουσιαστική αναβάθμιση πανεπιστημίων και να επαναπροσδιοριστεί ο ρόλος της αστυνομίας. Και κατέληξε: «Να μην χρειαστεί να κληθούμε να παίξουμε τον απαρχαιωμένο ρόλος του μπαμπούλα, του καταστολέα».

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ