«Ο Μπόρις Τζόνσον δεν έχει σχέδιο. Μόνο το άτακτο Brexit»


Ο Μπόρις Τζόνσον «έδιωξε» την Τερέζα Μέι από τη Ντάουνινγκ Στριτ γιατί ήθελε να γίνει πρωθυπουργός. Και γιατί την κατηγορούσε για τη συμφωνία που έκανε με την Ε.Ε. για το Brexit.

Και μόλις έγινε πρωθυπουργός, από τα πρώτα πράγματα που είπε ήταν πως ήθελε νέα συμφωνία με τις Βρυξέλλες για το Brexitαλλά ακόμη κι αν δεν το καταφέρει, η έξοδος θα γίνει τον Οκτώβριο είτε με είτε χωρίς συμφωνία. Άτακτο Brexitδηλαδή.

ΕΕ σε Βρετανία: H συμφωνία για το Brexit δεν αλλάζει – Take… 

Αυτή η επιλογή, τοnodealBrexit, φαίνεται πως είναι η μοναδική για τον Μπόρις Τζόνσον. Αυτό δήλωσαν τον GuardianΕυρωπαίοι αξιωματούχοι. Κατηγόρησαν τον νέο Βρετανό πρωθυπουργό πως το μοναδικό σενάριο που βρίσκεται στο… γραφείο του είναι αυτό του Brexitχωρίς συμφωνία. Ισχυρίστηκαν δε ότι ο Τζόνσον δεν θέλει να επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία με τις Βρυξέλλες.  

Αυτό, βέβαια, το υποστηρίζουν οι Βρυξέλλες. Γιατί το Λονδίνο το αρνείται. Ανώτερη κυβερνητική πηγή τόνισε πως η Βρετανία είναι «έτοιμη και πρόθυμη» να κάνει μια συμφωνία με την ΕΕ για το Brexit. 

«Ήταν σαφές πως το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει άλλο σχέδιο», δήλωσε ανώτερος διπλωμάτης της ΕΕ, σύμφωνα με τον Guardian, ύστερα από μια συνάντηση ανάμεσα στον Ντέιβιντ Φροστ, τον νέο επικεφαλής των συμβούλων της κυβέρνησης για θέματα που αφορούν την Ευρώπη και Ευρωπαίους διπλωμάτες.

«Δεν υπάρχει πρόθεση για διαπραγμάτευση, κάτι που θα απαιτούσε ένα σχέδιο», φέρεται ότι δήλωσε ο διπλωμάτης. «Η μη συμφωνία φαίνεται τώρα ότι είναι το κεντρικό σενάριο της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου».

Ωστόσο ανώτερη κυβερνητική πηγή δήλωσε μετά το δημοσίευμα πως η Βρετανία είναι «έτοιμη και πρόθυμη» να συνάψει μια συμφωνία για το Brexit με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Θέλουμε μια συμφωνία. Είναι λυπηρό το ότι δεν θέλουν να διαπραγματευθούν μαζί μας», δήλωσε η πηγή, η οποία ζήτησε να μην κατονομασθεί. 

«Το γεγονός ότι η Συμφωνία Αποχώρησης απορρίφθηκε τρεις φορές με ευρεία διαφορά από την Βουλή των Κοινοτήτων σημαίνει ότι, αν πρόκειται να υπάρξει μια συμφωνία, πρέπει να είναι έτοιμοι να επαναδιαπραγματευθούν. Εμείς είμαστε έτοιμοι και πρόθυμοι να το κάνουμε».

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ