Κίνδυνος από παράνομες ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες σε διάφορα λιμάνια της χώρας


Σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια των εργαζομένων και τη Δημόσια Υγεία εκφράζει το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής, καταγγέλλοντας συνεχιζόμενες προσπάθειες ναυτιλιακών εταιρειών να πραγματοποιούν παράνομα ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες σε διάφορα λιμάνια της χώρας τα οποία δεν έχουν τις απαραίτητες υποδομές.

Επιπλέον, δεν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, δεν πραγματοποιείται κανένας έλεγχος από τις αρχές, δεν εκδίδονται άδειες εκτέλεσης εργασιών αφού είναι συνολικά παράνομες με αδήλωτους και ανασφάλιστους εργαζόμενους, χωρίς κανένα μέτρο πρόληψης ατυχημάτων, αναφέρει το συνδικάτο.

Το προηγούμενο διάστημα, κλιμάκια του συνδικάτου εντόπισαν μετά από επιτόπιους ελέγχους με βάση καταγγελίες, να εκτελούνται εργασίες σε πλοία στην κοιλάδα Αργολίδας και στο λιμάνι του Αιγίου. Με την παρέμβαση του συνδικάτου, οι προσπάθειες αυτές πάγωσαν, όμως το τελευταίο δεκαήμερο διαπιστώθηκαν νέες παράνομες ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες στο λιμάνι του Αστακού.

«Επαναλαμβάνουμε για μία ακόμη φορά και κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου, για τους κινδύνους που κρύβει μία τέτοια διαδικασία, τόσο για την ασφάλεια των εργαζομένων όσο και για τις περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις και τη δημόσια υγεία. Καλούμε τις αρχές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να παρέμβουν, ώστε τέτοιου είδους εργασίες να γίνονται μόνο σε χώρους ναυπηγοεπισκευής – ναυπηγεία που έχουν ελεγχθεί και αδειοδοτηθεί για να μπορούν να εκτελούν τέτοιου είδους εργασίες νόμιμα και με όλα τα μέτρα ασφαλείας» τονίζει το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ