Ν. Κεραμέως στον Τσίπρα: “Ποινικοποιείτε τη μελλοντική συζυγική σχέση ενός ανθρώπου”

Απάντηση στην αναφορά που έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσωπό της και στον σύζυγό της, έδωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ζητώντας τον λόγο στην Ολομέλεια.

«Το 2016 φέρατε μια διάταξη στη Βουλή η οποία θέσπιζε ένα νέο ασυμβίβαστο, μεταξύ μέλους της Επιτροπής Ανταγωνισμού και βουλευτή.

Ο σύζυγος, ο οποίος ήταν στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής χρόνια, εκλήθη από την ελληνική κυβέρνηση το 2009 να συνδράμει την Επιτροπή Ανταγωνισμού – δεν ήμασταν παντρεμένοι τότε, δεν είχα καμία σχέση με τον δημόσιο βίο- και ήρθατε και είπατε ότι ποινικοποιείτε τη μελλοντική συζυγική σχέση ενός ανθρώπου.

Το 2009 ορίστηκε μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, δεν ήμασταν παντρεμένοι, εγώ δεν είχα καμία σχέση με το δημόσιο βίο. Και φέρατε τη διάταξη 6 χρόνια αργότερα», είπε η υπουργός Παιδείας απευθυνόμενη στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

«Συγκρίνατε απόψε μια φωτογραφική διάταξη που είχε στόχο να τιμωρήσει δύο ανθρώπους, τον σύζυγό μου και εμένα, με την περίπτωση της κυρίας Θάνου που το ίδιο πρόσωπο ήταν σύμβουλός σας και το ίδιο πρόσωπο εκλήθη να λειτουργήσει ως πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού».

«Στη μια περίπτωση είχαμε καθαρά τιμωρητική στάση εναντίον δύο ανθρώπων. Τώρα όμως έρχεται η κυβέρνηση και σας λέει: ελάτε όλοι μαζί να αποκομματικοποιήσουμε την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Αν θέλετε την αποκομματικοποίησή της, δεν έχετε παρά να ψηφίσετε αυτήν τη διάταξη», είπε η υπουργός Παιδείας.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here