Αίγυπτος: Αποζημίωση στις οικογένειες των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στο Καΐρο

Αποζημίωση σε κάθε μία από τις οικογένειες των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στο κέντρο στο Καΐρο, ανακοίνωσε η κυβέρνηση στην Αίγυπτο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε δήλωσή του το Υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, θα δοθεί αποζημίωση ύψους 100.000 λιρών Αιγύπτου στην οικογένεια κάθε θύματος, αλλά και όσων τραυματιών έμειναν πλήρως ανάπηροι εξαιτίας της έκρηξης στο Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου στο Καΐρο.

Παράλληλα όπως αναφέρει το ΑΜΝΑ κάθε τραυματίας που θα λάβει μακροχρόνια θεραπεία στο νοσοκομείο, θα λάβει αποζημίωση 50.000 αιγυπτιακές λίρες. Οι τραυματίες, των οποίων η θεραπεία δεν θα διαρκέσει περισσότερο από 72 ώρες, θα λάβουν 5.000 λίρες Αιγύπτου.

Ο Πρωθυπουργός Μουστάφα Μαντμπούλι, συνοδευόμενος από υπουργούς της κυβέρνησης, τον Κυβερνήτη στο Καΐρο και τον Πρόεδρο του Πανεπιστημίου του Καΐρου, επισκέφθηκαν τους τραυματίες που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Αλ Κασρ Αλ Αΐνι» καθώς και τον τόπο της τρομοκρατικής επίθεσης.

Τέλος, σύμφωνα με τον αιγυπτιακό Τύπο, ο Πρίγκιπας του Αμπού Ντάμπι και Αναπληρωτής Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Σεΐχης Μοχάμεντ Μπιν Ζαγιέτ Αλ Ναχιάν προσέφερε 50 εκατομμύρια λίρες Αιγύπτου για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ