Ο Κιμ Γιονγκ Ουν “απειλεί”: Προειδοποίηση οι νέες δοκιμές


Με νέες εικόνες από την τελευταία (χρονικά) δοκιμή που έκανε η Βόρεια Κορέα αλλά κι ένα… σαφές μήνυμα από τον ίδιο τον Κιμ Γιονγκ Ουν, η Πιονγκγιάνγκ στέλνει μηνύματα προς τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα, με αφορμή τις κοινές τους στρατιωτικές ασκήσεις.

Το μήνυμα από τον Κιμ Γιονγκ Ουν ήταν ξεκάθαρο: οι νέες εκτοξεύσεις πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα που έγιναν χθες Τρίτη ήταν «προειδοποίηση» στις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα, που έχουν ξεκινήσει κοινά στρατιωτικά γυμνάσια, κάτι που έχει ενοχλήσει τη Βόρεια Κορέα. Ασταμάτητος Κιμ! Νέα δοκιμή πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα

Οι δηλώσεις – μήνυμα του Κιμ Γιονγκ Ουν «διανεμήθηκαν» από το βορειοκορεάτικο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA, μαζί με νέες φωτογραφίες από τη βαλλιστική δοκιμή, την οποία, φυσικά, παρακολούθησε περιχαρής ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας.

«Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την επιτυχία της εκτόξευσης για σκοπούς επίδειξης, ο Κιμ Γιονγκ Ουν σημείωσε ότι αυτή η στρατιωτική ενέργεια έδωσε την ευκαιρία να απευθυνθεί μια αρμόζουσα προειδοποίηση προς την κατεύθυνση των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας, που διεξάγουν κοινά στρατιωτικά γυμνάσια», μετέδωσε με το KCNA.Φωτογραφία Reuters

Έγιναν δοκιμαστικές εκτοξεύσεις δύο βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, στις 05:24 (23:24 της Δευτέρας ώρα Ελλάδας) και στις 05:36, που διένυσαν απόσταση περίπου 450 χιλιομέτρων πριν καταπέσουν στην Ανατολική Θάλασσα, γνωστή και ως Θάλασσα της Ιαπωνίας, σύμφωνα με το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας.

Επρόκειτο για την τέταρτη δοκιμή πυραύλων μέσα σε κάτι λιγότερο από δύο εβδομάδες. Φωτογραφία ReutersΦωτογραφία ReutersΦωτογραφία ReutersΦωτογραφία Reuters

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας είχε ήδη τονίσει σε δηλώσεις της που μεταδόθηκαν από το KCNA ότι οι δοκιμές αποτελούσαν αντίδραση στα κοινά γυμνάσια που διεξάγουν οι αμερικανικές και οι νοτιοκορεάτικες ένοπλες δυνάμεις.

Η άφιξη πυρηνοκίνητου αμερικανικού υποβρυχίου σε λιμάνι της Νότιας Κορέας αναγκάζει την Πιονγκγιάνγκ να συνεχίσει και να επιταχύνει το εξοπλιστικό της πρόγραμμα, σύμφωνα με την εκπρόσωπο, κατά την οποία τα «τεχνάσματα» της Ουάσινγκτον και της Σεούλ δεν μπορούν να κρύψουν την επιθετική φύση των γυμνασίων που διεξάγονται.Φωτογραφία Reuters

Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών απαγορεύουν κάθε εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, ανεξαρτήτως βεληνεκούς.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, ο Τζον Μπόλτον, υπενθύμισε χθες στη Βόρεια Κορέα ότι ο Κιμ έχει δεσμευθεί στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ότι δεν θα ξαναρχίσουν δοκιμές διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων, μετά την ανακοίνωση της Πιονγκγιάνγκ ότι μπορεί να πάρει «νέο δρόμο».

Σύμφωνα με το KCNA, «οι νέου τύπου τακτικοί κατευθυνόμενοι πύραυλοι» που εκτοξεύθηκαν, πέταξαν κατά μήκος της χερσονήσου, «πάνω από την περιοχή της πρωτεύουσας και της κεντρικής ενδοχώρας», πριν «πλήξουν με ακρίβεια τη νησίδα-στόχο» σε θαλάσσια περιοχή στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της χώρας. Η περιγραφή συνάδει με όσα ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας χθες.

 Οι εκτοξεύσεις «επαλήθευσαν» την «αξιοπιστία», την «ασφάλεια» και το «αξιόμαχο» των πυραύλων, κατά το KCNA. Αναλυτές επισημαίνουν ότι οι εκτοξεύσεις δείχνουν πως η Πιονγκγιάνγκ πλέον εμπιστεύεται ακόμη περισσότερο την πυραυλική τεχνολογία που έχει αναπτύξει.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ