Σχέδιο για καθαίρεση του Μπόρις Τζόνσον – Ο ρόλος της Βασίλισσας.

Η Βρετανία «βράζει» και το Brexit δεν αφήνει την χώρα να σταθεί στα πόδια της. Αυτό το οποίο κυκλοφορεί ευρέως από τα Βρετανικά ΜΜΕ είναι ότι οι πολέμιοι του Brexit έχουν έτοιμο σχέδιο και θα ζητήσουν από την Βασίλισσα Ελισάβετ να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Βρετανός πρωθυπουργός σκοπεύει να αγνοήσει το αποτέλεσμα της πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση στις 4 Σεπτεμβρίου. Αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό εκείνος δεν θα το λάβει υπόψιν του και αυτό θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Η Daily Telegraph λέει ότι υπάρχει σχέδιο συνομωσίας σύμφωνα με το οποίο βουλευτές θα κάνουν επίκληση της λεγόμενης «Ταπεινής Έκκλησης» προς την Βασίλισσα Ελισάβετ. Πρόκειται για μια κοινοβουλευτική διαδικασία με την οποία θα ζητούν από την Βασίλισσα Ελισάβετ να υπογράψει διάταγμα για την αποπομπή του πρωθυπουργού!

Αν ο Μπόρις Τζόνσον πριν τις 31 Οκτωβρίου που είναι η ημερομηνία του Brexit δεν επιβιώσει από μια πρόταση μομφής και ζητήσει εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης και πάλι την χάσει, τότε θα προκηρυχθούν εκλογές.

Ο Μπόρις Τζόνσον υπενθυμίζεται ότι έχει πει πως το Brexit θα γίνει στις 31 Οκτωβρίου με ή χωρίς συμφωνία με την ΕΕ.Tο Brexit χωρίς συμφωνία θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ένα άτακτο Brexit θα έχει ως αποτέλεσμα η βρετανική αστυνομία να χάσει την πρόσβασή της σε ευρωπαϊκά δεδομένα για δράστες σοβαρών εγκλημάτων, καταφέροντας πλήγμα στην ασφάλεια από την 31η Οκτωβρίου, δήλωσε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της χώρας.

Ο Νιλ Μπάσου δήλωσε στην εφημερίδα Guardian ότι, εάν η Βρετανία αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, η αστυνομία θα χάσει την πρόσβαση σε δεδομένα μέσω του Συστήματος Πληροφόρησης Σένγκεν, σε καταλόγους με ονόματα επιβατών καθώς τη δυνατότητα να κάνει χρήση των ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης.

«Θα δημιουργούσε έναν άμεσο κίνδυνο να μπορούν να έρθουν σε αυτή τη χώρα άνθρωποι που έχουν διαπράξει σοβαρά αδικήματα, που είτε καταζητούνται είτε έχουν διαπράξει κατ’ εξακολούθηση και σοβαρά εγκλήματα σε αυτή τη χώρα, και εμείς δεν θα το γνωρίζουμε», δήλωσε ο Μπάσου. «Δημιουργεί αυτό τον κίνδυνο».

«Θα υπάρχει και πάλι μεγάλη ανησυχία. Θα υπάρχει κάποιο πλήγμα στην ασφάλειά μας. Δεν μπορώ να το βάλω σε κάποια κλίμακα αυτό».

«Μπορούμε να τις περιορίσουμε (τις αρνητικές επιπτώσεις), αλλά θα είναι πιο αργά συστήματα», δήλωσε ο Μπάσου. «Αυτά τα συστήματα και τα εργαλεία αναπτύχθηκαν στην ΕΕ για έναν πολύ καλό λόγο. Είναι πολύ καλά. Στην περίπτωση μη συμφωνίας, θα τα χάσουμε όλα αυτά. Θα πρέπει να το διαπραγματευθούμε εκ νέου».

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ