Πόσο ταχύτερη είναι η νέα Mercedes-AMG A 45 σε σχέση με την παλιά; (+video)


Η 2η γενιά της Mercedes-AMG A 45 έχει προκαλέσει αίσθηση με τις επιδόσεις, αλλά και την απόδοσή της. Δεν είναι λίγο πράγμα οι 422 ίπποι από 2 λίτρα (στην κορυφαία S), ούτε τα 3,9 δλ. για τα 100 χλμ./ώρα από στάση. Ωστόσο άλλο οι επίσημες ανακοινώσεις, άλλο η πραγματικότητα.

Για του λόγου το αληθές -και το ακριβές- το carwow.com πήρε την καινούργια A 45 S προκειμένου να διαπιστώσει αν οι εκπληκτικοί αριθμοί μεταφράζονται σε αποτέλεσμα επί του πρακτέου. Για περισσότερη επιστημονική διάσταση στην εξέταση προστέθηκε η προκάτοχος, ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος της βελτίωσης. Η προηγούμενη εκδοχή της κορυφαίας A-Class, αποδίδει 381 ίππους και 475 Nm ροπής από 2 λίτρα. Η κίνηση μεταφέρεται στους τέσσερις τροχούς μέσω 7τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, με την Mercedes να αναφέρει 4,6 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα. Στην προκειμένη, χρειάστηκε 2 δέκατα παραπάνω.

Η νέα A 45 S βρίσκεται 41 ίππους και 25 Nm πάνω, έχοντας νέο 8αρι διπλού συμπλέκτη και αναβαθμισμένο σύστημα τετρακίνησης 4MATIC+. Ο χρόνος για την επίτευξη των 100 χλμ./ώρα από ακινησία δηλώνεται στα 4 δλ. Στην πραγματικότητα, το «όπλο» από την Στουτγκάρδη καταφέρνει να είναι ακόμα ταχύτερο, πέφτοντας κάτω από το φράγμα των 4 δλ! (3,9). Ήτοι σχεδόν 1 ολόκληρο δλ. πιο γρήγορη από πριν. Στα φρένα και πάλι η καινούργια δείχνει τον δρόμο στην παλιά A 45, με την μέτρηση 80χλμ./ώρα-0 να ολοκληρώνεται σε 26 μέτρα έναντι 27,1.

Το πιο σημαντικό καρέ, όμως, είναι άλλο. Το σύντομο, guest πέρασμα που κάνει το Audi RS 3, με το οποίο η A 45 S διατηρεί χρόνια κόντρα τόσο για τον τίτλο του ταχύτερου, όσο και του ισχυρότερου hot hatch. Εδώ συναντάμε τον 2.5άρη πεντακύλινδρο TFSI των 400 ίππων και 480 Nm ροπής. Η Audi δηλώνει 4,1 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα. Άρα πριν καν πατηθεί το γκάζι τέρμα, το RS 3 θεωρητικά βρίσκεται 2 δέκατα πίσω από τον πραγματικό χρόνο της Mercedes. Εν τέλει, η πραγματικότητα στερεί από το Ίνγκολσταντ άλλο ένα, με το κορυφαίο A3 να ολοκληρώνει την μέτρηση σε 4,2 δλ.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ