Απίστευτες εικόνες στην Times Square. Έτρεχαν πανικόβλητοι, νόμιζαν πως άκουσαν πυροβολισμούς.


Μια εξάτμιση μηχανής ήταν αρκετή για να προκαλέσει πανικό στην Times Square στη Νέα Υόρκη. Ο κόσμος άρχισε να τρέχει κατατρομοκρατημένος γιατί μετά τις επιθέσεις σε Ελ Πάσο και Οχάιο πίστεψε ότι γινόταν επίθεση και στη Νέα Υόρκη!

Εκατοντάδες κόσμου που βρισκόταν το απόγευμα της Τρίτης στην Times Square, στο «σταυροδρόμι του κόσμου» όπως την αποκαλούν οι Αμερικάνοι, άρχισαν να τρέχουν μέσα σε πανικό γιατί άκουσαν θόρυβο που έμοιαζε με πυροβολισμό. Την ώρα του πανικού, κανείς δεν κατάλαβε πως αυτό που άκουγε ήταν απλά η εξάτμιση μιας μηχανής!

Έχουν άλλωστε περάσει μόλις λίγα 24ωρα από τις αιματηρές επιθέσεις στο Ελ Πάσο του Τέξας και του Ντέιτον στο Οχάιο με 31 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Ήταν 22:00 το βράδυ και η Times Square ήταν γεμάτη τουρίστες αλλά και Νέοϋορκέζους όταν από την πολυσύχναστη πλατεία πέρασαν μερικές μοτοσικλέτες. Οι εξατμίσεις τους έκαναν θόρυβο και ο κόσμος πίστεψε ότι κάποιος πυροβολούσε.

Video που κάνουν το γύρο του κόσμου δείχνουν τον κόσμο να τρέχει γιατί πίστευε πως οι ζωές τους κινδύνευαν!

Μετά τις εικόνες πανικού, η αστυνομία της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε μέσω twitter πως αυτό που θεωρήθηκε πυροβολισμός ήταν ο θόρυβος από την εξάτμιση μηχανής και πως δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας και πανικού. «Λάβαμε πολλά τηλεφωνήματα στο 911. Σας παρακαλούμε την πανικοβάλλεστε. Η περιοχή της Times Square είναι πολύ ασφαλής».

Κάποιοι έτρεξαν να βρουν καταφύγιο σε ένα μαγαζί της Disney στην Times Square!

 «Άκουσα έναν δυνατό θόρυβο και όλοι πανικοβλήθηκαν. Έτρεχαν μαζικά και ένας άνδρας φώναζε «πέστε κάτω»! Έχασα τον αδερφό μου. Τρομακτική εμπειρία» έγραψε στο twitter μια γυναίκα που βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης, τη στιγμή του πανικού, στην Times Square.

Τα όσα έγιναν στην Times Square είναι η πιο τρανή απόδειξη του τρόμου που επικρατεί στις ΗΠΑ μετά τις δυο τελευταίες αιματηρές επιθέσεις, στο Ελ Πάσο όπου ένας 21χρονος άνοιξε πυρ και σκότωσε 22 ανθρώπους αλλά κι εκείνη στο Ντέιτον του Οχάιο, μόλις 13 ώρες μετά το μακελειό στο Τέξας, όπου 24χρονος σκότωσε εν ψυχρώ εννέα ανθρώπους πριν πέσει νεκρός από τις σφαίρες των αστυνομικών.

Κι όπως έγραψε κάποιος στο twitter μετά τα όσα έγιναν στην Times Square «άλλη μια μέρα στην Αμερική». Και αυτό είναι το πιο σοκαριστικό απ’ όλα.

Με πληροφορίες από abcnews.com, pix11.com

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ