Κραϊόβα – ΑΕΚ: Μήνυμα… σεβασμού και νίκης από Μιγκέλ Καρντόσο.

Ο προπονητής της ΑΕΚ σχολίασε το γεγονός, πως και οι δύο αναμετρήσεις με την Κραϊόβα θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, τόνισε πως οι παίκτες του θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τους Ρουμάνους με τον μέγιστο σεβασμό, αλλά επισήμανε ότι ο στόχος της πρόκρισης είναι ξεκάθαρος για την… φιλόδοξη ομάδα του, που είναι έτοιμη να παίξει για τη νίκη.

Σύνθημα νίκης έδωσε ο Μιγκέλ Καρντόσο για τον αγώνα της ΑΕΚ στην Κραϊόβα, ένα 24ωρο πριν τον αγώνα της ένωσης με τους Ρουμάνους. Ο Πορτογάλος τεχνικός χαρακτήρισε πλήγμα ότι και τα δύο ματς για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League θα γίνουν χωρίς φιλάθλους, ενώ τόνισε ότι θα αγωνιστούν οι 11 καλύτεροι για τη νίκη.Ο Μιγκέλ Καρντόσο μίλκησε στην συνέντευξη Τύπου για…

-το βαθμό ετοιμότητας της ΑΕΚ: «Σίγουρα είμαστε έτοιμοι. Έχουμε παραπάνω από έναν μήνα δουλειάς. Σε έξι μήνες σίγουρα η ομάδα θα είναι διαφορετική. Όμως η ομάδα δούλεψε πολύ καλά, για να είμαστε έτοιμοι. Από την πρώτη στιγμή οι παίκτες δούλεψαν πολύ σοβαρά και επαγγελματικά. Και αύριο θα πρέπει ότι δουλέψαμε να τα βγάλουμε στο γήπεδο όσα έχουμε δουλέψει και θα δώσουμε τα πάντα, για να μπορέσουμε να πετύχουμε τον στόχο μας. Ξέρουμε από την στιγμή τι πρέπει να κάνουμε και ποιος είναι ο στόχος μας. Το μυαλό μας είναι μόνο στο ματς με την Κραϊόβα. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Παίρνουμε πολύ στα σοβαρά το παιχνίδι αυτό».

-την τιμωρία έδρας και για τις δύο ομάδες: «Για μένα και για όλη την οικογένεια της ΑΕΚ, δεν είναι καθόλου καλό το γεγονός πως δεν θα υπάρχει κόσμος στα δυο παιχνίδια. Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι συναισθημάτων. Είναι ένα παιχνίδι για την χαρά. Ο κόσμος πρέπει να παρακολουθεί ένα από τα πιο όμορφα θεάματα του κόσμου. Από την πρώτη στιγμή που είδα την Κραϊόβα να παίζει εδώ με την Χόνβεντ, ήμουν ενθουσιασμένος για το γεγονός πως θα παίζαμε και εμείς σε μια τέτοια ατμόσφαιρα. Οι οπαδοί πρέπει να υπάρχουν στο ποδόσφαιρο. Θέλουν να βοηθούν και να στηρίζουν την ομάδα. Επίσης αισθάνομαι άσχημα που δεν θα έχουμε και τον κόσμο μας στο γήπεδο. Ξέρετε πως στην Ελλάδα ο κόσμος είναι πολύ φανατισμένος και δίνει μεγάλη βοήθεια στην ομάδα και την στηρίζει πολύ. Είναι κρίμα που δεν θα μπορέσουμε να έχουμε αυτή την ατμόσφαιρα και αυτή την βοήθεια. Το μήνυμα που θέλω να στείλω, είναι να αποφύγουν οι οπαδοί τέτοιες καταστάσεις, να υπάρχει πάντα κόσμος στο γήπεδο. Και τα παιδιά που θα είναι αύριο στο γήπεδο, που είναι οι μελλοντικοί οπαδοί της Κραϊόβα, θα ήθελα να εισπράξουν το κλίμα και τις αξίες που εμείς από τον αγωνιστικό χώρο, θέλουμε να τους μεταφέρουμε».

-το ποιος παίκτες της Κραϊόβα θα έπαιρνε στην ΑΕΚ: «Είμαι πολύ χαρούμενος με τους παίκτες που έχω και με την δουλειά που κάνουν κάθε μέρα. Αυτό που είναι ξεκάθαρο, είναι πως η Κραϊόβα απαιτεί από εμάς τον μέγιστο σεβασμό. Και για να το κάνω σε μεγαλύτερη ανάλυση, το ποδόσφαιρο της Ρουμανίας αξίζει τον σεβασμό μας. Σας θυμίζω πως έχω δουλέψει στην Σαχτάρ και υπήρχε Ρουμάνος προπονητής. Είχα πέρυσι τερματοφύλακα τον Ταταρουσάνου. Και πολλοί Ρουμάνοι παίζουν στην Πορτογαλία. Ο σεβασμός είναι ένα πράγμα. Όμως είναι ένα άλλο πράγμα οι φιλοδοξίες οι δικές μας».

-το αν θα ήθελε να έχει επίσημα ματς στα πόδια της η ΑΕΚ: «Είναι φανερό πως η φετινή ομάδα είναι διαφορετική από την περυσινή. Σημαντικοί παίκτες από πέρυσι αποχώρησαν. Και την ίδια στιγμή, ήρθαν σημαντικοί παίκτες να ενισχύσουν την ομάδα και όλοι μαζί έχουμε φτιάξει ένα δυνατό γκρουπ. Όλοι καταλαβαίνουν πως αυτοί που θα ξεκινήσουν αύριο, θα είναι αυτοί που ως σύνολο, ως ομάδα, θα είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, για να φέρουν το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα. Θα παίξουν οι 11 που είναι στην καλύτερη κατάσταση με στόχο ως ομάδα να νικήσουμε. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως οι αγώνες κερδίζονται όχι μόνο από τους έντεκα που ξεκινάνε, αλλά από το σύνολο της ομάδας. Δεν θα είναι μόνο οι έντεκα που θα ξεκινήσουν, αλλά και αυτοί που θα μπουν κατά την διάρκεια του παιχνιδιού για να βοηθήσουν. Μέσα στα αποδυτήρια, το μήνυμα είναι σαφές. Πρέπει να είμαστε δυνατοί σαν ομάδα, σαν σύνολο. Και όταν είμαστε δυνατοί σαν ομάδα, μπορούμε να κερδίσουμε αυτά που θέλουμε. Μόνο όλοι μαζί, μπορούμε να καταφέρουμε αυτά που θέλουμε».

-Όσον αφορά για το.. ευχάριστο πονοκέφαλο που έχει στη θέση του τερματοφύλακα: «Έχουμε πάρα πολύ καλούς τερματοφύλακες. Ο Μπάρκας είναι διεθνής, ο Τσιντώτας είναι πολύ καλός, ο Αθανασιάδης ήρθε φέτος και είναι και αυτός πολύ καλός. Και ευτυχώς έχουμε πολύ καλούς τερματοφύλακες

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ