Η πυραμίδα του Ταΰγετου: Το μυστηριώδες αίνιγμα της κορυφής


Η κορυφή του Ταΰγετου αποτελεί ένα μυστήριο εδώ και χρόνια (κορυφή προφήτη Ηλία στα 2407μ. ύψος) αφού εκεί βρίσκεται μια πυραμίδα τεραστίων διαστάσεων που ορισμένοι υποστηρίζουν ότι είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα ενώ άλλοι μιλάνε για φυσικό φαινόμενο.
Μάλιστα η κορυφή του προφήτη Ηλία δέχεται κάθε χρόνο πολλούς επισκέπτες ορειβάτες αλλά και από πιστούς. Οι πιστοί ανεβαίνουν για να παρακολουθήσουν την πρώτη λειτουργία που γίνεται τη παραμονή στις 19 Ιουλίου το πρωί, ενώ στις 2 τα ξημερώματα στις 20 Ιουλίου τελείται η Θεία Λειτουργία που διαρκεί μέχρι την ανατολή. Εκείνη την στιγμή όλοι μετακινούνται προς τα δυτικά για να απολαύσουν στα αχνά χρώματα της αυγής το φαινόμενο της πυραμίδας

Η πραγματικότητα είναι ότι όντος η κορυφή του Ταΰγετου έχει ένα σχήμα που ακόμα και η σκιά του θυμίζει πυραμίδα κάτι που είναι ακόμα πιο εμφανές ανάλογα με την απόσταση και τη γωνία όπου την κοιτάμε. Όμως έχει φτιαχτεί από ανθρώπινο χέρι όπως υποστηρίζουν οι μύθοι της περιοχής για λατρευτικούς σκοπούς ή είναι ένα παράδοξο αλλά φυσικό φαινόμενο;
Σύμφωνα με το ellinikahoaxes.gr και τις φωτογραφίες από το Google Earth του Terra Nova Incognita η στρωματογραφία, που φαίνεται ξεκάθαρα, δείχνει ότι η πυραμίδα δημιουργήθηκε μέσω γεωλογικών διεργασιών που έκαναν εκατομμύρια χρόνια για να ολοκληρωθούν και δεν είναι χτισμένη με κάποια οικοδομικά υλικά. Επιπλέον μέσα από τις φωτογραφίες δεν φαίνεται να έχει λαξευτεί από ανθρώπινο χέρι και δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν κάτι τέτοιο.

Επίσης η κατασκευή της δεν έχει σχέση με τις πυραμίδες που έχουν χτιστεί από ανθρώπινα χέρια αφού ούτε οι ακμές είναι τέλειες ούτε είναι τετράεδρη όπως οι περισσότερες.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ