Σώθηκαν από θαύμα: Το ενυδρείο παραλίγο να ξεκληρίσει οικογένεια – Τι συνέβη


Από θαύμα σώθηκε 5μελής οικογένεια η οποία μεταφέρθηκε εκτάκτως στο νοσοκομείο αφότου εισέπνευσε τοξικές αναθυμιάσεις οι οποίες εκλύθηκαν από το ενυδρείο που διατηρούσαν στο σπίτι τους.

Όπως έγινε γνωστό οι πέντε τους αντιμετώπισαν σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα και κάλεσαν ασθενοφόρο. «Τα παιδιά μου θα μπορούσαν να έχουν πεθάνει. Όλοι θα μπορούσαμε να έχουμε πεθάνει. Από τότε δεν μπορώ να κοιμηθώ φυσιολογικά» λέει η 34χρονη μητέρα.

Όπως εξηγεί στην Mirror αν αντί να καλέσουν για βοήθεια είχαν αποφασίσει να ξαπλώσουν απλά θα ήταν νεκροί.

Η πηγή του κακού ήταν το ενυδρείο τους και τα φυτά που αυτό φιλοξενεί. Και όλα ξεκίνησαν όταν αποφάσισαν να το καθαρίσουν. «Είχαμε πάει διακοπές και το ψάρι μας πέθανε οπότε αποφασίσαμε να ξεφορτωθούμε το ενυδρείο. Το αδειάσαμε και αρχίσαμε να το καθαρίζουμε» εξηγεί. Και ακριβώς τότε έγινε το κακό! Μια επικίνδυνη τοξίνη, η palytoxin, που θεωρείται το δεύτερο πιο ισχυρό δηλητήριο για τον άνθρωπο, απελευθερώθηκε στην ατμόσφαιρα.

«Μόλις δέκα λεπτά αργότερα άρχισα να βήχω και να πονάει ο λαιμός μου. Περιμέναμε μια ώρα και άρχισα να έχω ρίγη ενώ η θερμοκρασία μου έφτασε στους 42 βαθμούς κελσίου. Τότε καλέσαμε το ασθενοφόρο. Το πλήρωμα μπήκε σπίτι μας με μάσκες» θυμάται.

Η τοξίνη προήλθε από τα κοράλια που είχαν στο ενυδρείο

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ