Κρήτη: Aνήλικος κατήγγειλε τους γονείς του για κακοποίηση

Πήγαν οικογενειακώς στην Κρήτη για διακοπές μαζί με τον 14χρονο υιοθετημένο γιο τους και βρέθηκαν στο εδώλιο κατηγορούμενοι για κακοποίηση μετά από τα όσα υποστήριξε ο ανήλικος.

Ο λόγος για ένα ζευγάρι Βρετανών, οι οποίοι θα δικαστούν σήμερα (8/8//2019) ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου. Το αγόρι, το οποίο έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς παρουσία παιδοψυχιάτρου, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, υποστηρίζει ότι οι θετοί γονείς του το κακοποιούν λεκτικά και σωματικά τόσο στην διάρκεια των διακοπών τους στην Κρήτη όσο και στο Λονδίνο όπου ζει η οικογένεια.

Με βάση την δικογραφία που έχει σχηματιστεί, το παιδί φέρεται επίσης να ανέφερε ότι το απόγευμα, οπότε και έγινε η καταγγελία στην Αστυνομία, οι γονείς το απείλησαν ότι θα του σπάσουν το κεφάλι με σφυρί.

Όπως περιγράφει, το απόγευμα εκείνο ήταν στην παραλία και επέστρεψε στο δωμάτιο.

Χτύπησε την πόρτα και η μητέρα άνοιξε αλλά έκλεισε και πάλι την πόρτα καταπρόσωπο. Εκείνο ξαναχτύπησε την πόρτα και άνοιξε ο πατέρας του, ο οποίος τον τράβηξε στο δωμάτιο από την μπλούζα, λέγοντας του ότι θα τον χτυπήσει στο πρόσωπο με σφυρί. Ο 14χρονος μπήκε στο δικό του δωμάτιο και οι γονείς του έφυγαν, χωρίς να τον ενημερώσουν για το παραμικρό. Έτσι βγήκε στο μπαλκόνι και άρχισε να συνομιλεί με τους πελάτες του διπλανού δωματίου, στους οποίους άρχισε να περιγράφει τα όσα είχαν προηγηθεί. Οι άνθρωποι θορυβημένοι από τα όσα έλεγε ο ανήλικος έκριναν σκόπιμο να ενημερώσουν την Ασφάλεια του ξενοδοχείου και εν συνεχεία ενημερώθηκε και η Αστυνομία.

Οι γονείς προσήχθησαν στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα όπου και συνελήφθησαν.

Οι ίδιοι έδειξαν κεραυνοβολημένοι από το περιεχόμενο της καταγγελίας, υποστηρίζοντας ότι όσα λέει το παιδί είναι αποκυήματα της φαντασίας του. Το ζευγάρι έχει υιοθετήσει τρία παιδιά, τον 14χρονο και δύο κορίτσια τα οποία σήμερα είναι ενήλικα. Υποστηρίζουν ότι ο 14χρονος έσπασε το κινητό του στην διάρκεια των διακοπών και απαιτούσε να του το επισκευάσουν αλλά και να πληρώσουν τις υπηρεσίες wi-fi στο ξενοδοχείο. Του ξεκαθάρισαν ότι θα το επισκεύαζαν στην Αγγλία και ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιεί το τάμπλετ που είχε μαζί του και το ελεύθερο wi-fi του ξενοδοχείου.

Οι γονείς υποστηρίζουν ότι η μητέρα κάποια στιγμή συζήτησε με το παιδί και του διαμήνυσε ότι αν δεν συμμορφωθεί, δεν θα του επισκεύαζαν το τηλέφωνο ενώ ως τιμωρία θα του στερούσαν το playstation. Υποστηρίζουν ακόμα ότι στην Αγγλία, όπως προβλέπεται, παρακολουθούν πρόγραμμα με κοινωνικούς λειτουργούς στο σπίτι καθώς ο γιος τους δυσκολεύεται να διαχειριστεί το θέμα της υιοθεσίας του.

Οτιδήποτε αναφέρει ο γιος μου σχετικά με την συμπεριφορά την δική μου και της γυναίκας μου είναι φαντασία” ισχυρίζεται ο πατέρας.

Πηγή: patris.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ