Τζόνσον: Εξετάζει σενάρια πρόωρων εκλογών μετά το Brexit


Ο Τζόνσον επιμένει στη θέση του για πάση θυσία Brexit στις 31 Οκτωβρίου, αλλά φουντώνουν τα σενάρια για πρόωρες εκλογές αμέσως μετά.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα προχωρήσει στη διενέργεια εκλογών τις ημέρες μετά το Brexit, εάν οι βουλευτές καταψηφίσουν την κυβέρνησή του σε μια διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Financial Times, που επικαλείται υψηλόβαθμους συμβούλους του πρωθυπουργού χωρίς όμως να τους κατονομάσει.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι σύμβουλοί του αναμένουν ότι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια ψήφο εμπιστοσύνης σύντομα μετά την επανέναρξη των εργασιών του Κοινοβουλίου ύστερα από τη θερινή ανάπαυλα.

«Δεν μπορούμε να τους σταματήσουμε από το να εξαναγκάσουν τη χώρα σε διενέργεια εκλογών, αλλά ελέγχουμε το χρονοδιάγραμμα, άρα θα πιέσουμε την ημερομηνία μετά τις 31 Οκτωβρίου», ανέφερε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ντάουνινγκ Στριτ, σύμφωνα με την εφημερίδα. «Εάν πρέπει να γίνουν γενικές εκλογές, τότε θα γίνουν μερικές ημέρες μετά την 31η Οκτωβρίου».

Άλλος στενός σύμβουλος του Τζόνσον δεν αρνήθηκε ότι η όποια εκλογική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου, σύμφωνα πάντα με τη βρετανική εφημερίδα Financial Times.Τζόνσον προς βουλευτές: Στηρίξτε το Brexit

Λίγες ώρες νωρίτερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον καλούσε σήμερα τους βουλευτές να στηρίξουν ένα Brexit στις 31 Οκτωβρίου, λέγοντας ότι δεσμεύτηκε να τιμήσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2016 για αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ένα άτακτο Brexit θα επιφέρει ελλείψεις τροφίμων στο Ηνωμένο Βασίλειο

«Νομίζω ότι οι βουλευτές θα πρέπει να προχωρήσουν και να εκπληρώσουν αυτό που υποσχέθηκαν ξανά και ξανά στον λαό αυτής χώρας: θα φέρουν εις πέρας την εντολή του 2016 και θα αποχωρήσουμε από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου», δήλωσε ο Τζόνσον σε δημοσιογράφους.

Ο Τζόνσον είχε αποφύγει τεχνηέντως να τοποθετηθεί για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Συγκεκριμένα ερωτηθείς για την προοπτική να χάσει στη διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή καθώς και εάν θα καθυστερήσει τις εκλογές για μετά το Brexit, δήλωσε: «Θα αποχωρήσουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου, το οποίο είναι αυτό που ψήφισαν οι πολίτες αυτής της χώρας».

Υπενθυμίζεται πως χθες δημοσίευμα της Daily Telegraph αναφερόταν σε «σχέδιο συνωμοσίας» για την «καθαίρεση» του Τζόνσον, πριν την 31η Οκτωβρίου.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ