Ρωσία: Οι αρχές “πάγωσαν” τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Ναβάλνι

Οι αρχές στη Ρωσία πάγωσαν σήμερα μια σειρά από τραπεζικούς λογαριασμούς του ηγέτη της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι.

Ο Ναβάλνι βρίσκεται υπό κράτηση στο πλαίσιο μιας έρευνας που διεξάγουν οι αρχές στη Ρωσία για ξέπλυμα χρημάτων, με τους συνεργάτες του να υποστηρίζουν ότι κατά αυτόν τον τρόπο επιδιώκουν να πλήξουν το πολιτικό του κίνημα.

Αυτή η κίνηση των αρχών στη Ρωσία έρχεται πριν από την διαδήλωση διαμαρτυρίας των οπαδών και συμμάχων του Ναβάλνι το Σάββατο για τον αποκλεισμό από τις τοπικές δημοτικές εκλογές της Μόσχας των ανεξαρτήτων υποψηφίων.

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι πάγωσαν επίσης του τραπεζικούς λογαριασμούς του Ιδρύματος κατά της διαφθοράς του οποίου ηγείται ο Ναβάλνι, του λογαριασμούς μια άλλης οργάνωσης και τους λογαριασμούς που σχετίζονται με περισσότερα από 100 φυσικά πρόσωπα και νόμιμους φορείς.

Η εκπρόσωπος του Ναβάλνι, Κίρα Γιαρμούς, ανέφερε ότι οι αρχές πάγωσαν και τους τραπεζικούς λογαριασμούς των γραφείων του εκλογικού του επιτελείου σε όλη την χώρα.

Η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στα γραφεία του Ιδρύματος κατά της Διαφθοράς στην Μόσχα όπως και σπίτια πολλών ακτιβιστών, από τα οποία πήραν τους υπολογιστές και έγγραφα.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά την αγωγή που κατάθεσε στις 3 Αυγούστου η Ανακριτική Επιτροπή κατά του Ιδρύματος κατά της Διαφθοράς για ξέπλυμα χρηματικού ποσού ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων (15,31 εκ. ευρώ) από τους συνεργάτες του Ιδρύματος.

Σύμφωνα με την ανάκριση οι συνεργάτες του Μετώπου κατά της Διαφθοράς από την περίοδο του Ιανουαρίου του 2016 έως την τον Δεκέμβριο του 2018 «έλαβαν σημαντικά ποσά χρημάτων σε ρούβλια και ξένο συνάλλαγμα τα οποία εν συνεχεία διοχετεύθηκαν σε λογαριασμούς σε μερικές τράπεζες»

Το Ίδρυμα κατά της Διαφθοράς δηλώνει ότι τα ποσά αυτά συγκεντρώθηκαν από εισφορές πολιτών, ενώ ο πρώην επικεφαλής του επιτελείου της προεκλογικής εκστρατείας του Ναβάλνι, Λεονίντ Βολκόφ εκτιμά ότι με την άσκηση ποινικής δίωξης οι αρχές επιδιώκουν να σταματήσουν τη χρηματοδότηση των περιφερειακών γραφείων του Ιδρύματος.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ