Κάρολα Ράκετε: Θα πήγαινα και πάλι να σώσω ζωές στη Μεσόγειο

Η Κάρολα Ράκετε, η Γερμανίδα πλοίαρχος του πλοίου διάσωσης μεταναστών στη Μεσόγειο που συνελήφθη από τις ιταλικές αρχές, συγκλονίζει και πάλι.

Η καπετάνιος Κάρολα Ράκετε, πλοίαρχος του πλοίου της γερμανικής ΜΚΟ Sea-Watch, δήλωσε ότι «οπωσδήποτε» θα πήγαινε ξανά να σώσει ζωές, εάν ήταν απαραίτητο.

«Εάν δεν υπήρχε άλλος καπετάνιος, εάν δεν υπήρχε κανένας εκεί, τότε οπωσδήποτε (θα πήγαινα)» υπογράμμισε η Ρακέτε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε σε γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο το βράδυ της Τετάρτης.

Η Κάρολα Ράκετε έγινε ευρέως γνωστή, αφού μετέφερε 40 μετανάστες στη νήσο Λαμπεντούζα την 29η Ιουνίου, αδιαφορώντας για τις εντολές να μην εισέλθει στα χωρικά ύδατα της Ιταλίας. Της επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους άνω των 16.000 ευρώ και βρίσκεται αντιμέτωπη και με ποινική δίωξη.

Η Κάρολα Ρακέτε είπε, στη συνέντευξη στο γερμανικό talk show «Dunja Hayali» πως ανησυχεί καθώς το Sea-Watch 3 και άλλα πλοία μη κυβερνητικών οργανώσεων παραμένουν δεμένα σε ιταλικά λιμάνια και δεν μπορούν να επιστρέψουν στη Μεσόγειο, όπου άνθρωποι συνεχίζουν να πνίγονται.

«Χρειαζόμαστε απεγνωσμένα πλοία στη ζώνη έρευνας και διάσωσης» σημείωσε, προσθέτοντας ότι όσο λιγότερα πλοία επιχειρούν τόσο περισσότεροι άνθρωποι θα συνεχίζουν να πεθαίνουν.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ