Αλέξης Τσίπρας: Οργή στο Facebook για Μητσοτάκη και ΝΔ


Με μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με τις τροπολογίες «νομοθετούν καθ’ υπαγόρευση» του ΣΕΒ. 

Σε συνέχεια της έντασης που επικράτησε στην Βουλή λόγω της κατάθεσης τροπολογιών από το υπουργείο Εργασίας με τις οποίες εκτός των άλλων αλλάζουν οι όροι για την απόλυση εργαζομένων, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορεί την κυβέρνηση ότι φέρνει στα «κλεφτά μνημονιακές τροπολογίες, μετά τα μνημόνια».

«Τροπολογίες, πέντε λεπτά πριν τη λήξη της διαδικασίας που καταργούν τον πυρήνα της φιλεργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, έφερε αιφνιδιαστικά η κυβέρνηση. Καταργούν την υποχρέωση των εργοδοτών να αιτιολογούν απολύσεις καθώς και την ευθύνη εργολάβων/υπεργολάβων απέναντι στους εργαζόμενούς τους.

Και νομοθετούν καθ’ υπαγόρευση του ΣΕΒ και δεν τολμούν να υπερασπιστούν την επιλογή τους. Στα κλεφτά φέρνουν μνημονιακές τροπολογίες, μετά τα μνημόνια.

Ο ελληνικός λαός και οι εργαζόμενοι τους έχουν πάρει χαμπάρι. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι τελικά κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΣΕΒ» αναφέρει χαρακτηριστικά.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ