Ρωσία: Η ραδιενέργεια στην Σεβεροντβίνσκ τριπλασιάστηκε μετά το ατύχημα στο πεδίο δοκιμών

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε για λίγη ώρα η πόλη Σεβεροντβίνσκ στη Ρωσία μετά το ατύχημα στο πεδίο δοκιμών. Τριπλασιάστηκε η ραδιενέργεια στην περιοχή.

Τα επίπεδα ραδιενέργειας στην πόλη Σεβεροντβίνσκ στη Ρωσία, στα περίχωρα του οποίου σημειώθηκε έκρηξη σε πεδίο δοκιμών πυραύλων του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, για μισή ώρα περίπου, ήταν τριπλάσια του επιτρεπόμενου ορίου, δήλωσε ο επικεφαλή του τμήματος πολιτικής προστασίας της πόλης Βαλεντίν Μαγκαμέντοφ.

Πρόσθεσε ότι προς το παρόν τα επίπεδα αυτά ραδιενέργειας δεν συνιστούν απειλή για τους κατοίκους. «Δεν υπήρξε καμία απειλή για την υγεία και την ζωή των κατοίκων. Ήταν κάτι που κράτησε λίγο, για 30 λεπτά. Στη συνέχεια τα επίπεδα ραδιενέργειας άρχισαν να μειώνονται και αυτή την στιγμή είναι στα επίπεδα των επιτρεπόμενων ορίων», δήλωσε ο Μαγκαμέντοφ.

Να σημειωθεί πως η έκρηξη έγινε σε πυραυλοκινητήρα υγρού καυσίμου πυραύλου σε πεδίο δοκιμών στην περιοχή του Αρχάγγελσκ είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους δύο άνθρωποι και να τραυματισθούν αρκετοί ακόμη.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ