Αυτά είναι τα 4 πρώιμα σημάδια του Alzheimer

Μπορείτε να αναγνωρίσετε το Alzheimer από αυτά τα συμπτώματα
Σε πολλές περιπτώσεις, η άνοια συνδέεται με το Alzheimer. Ένας στους 14 ανθρώπους πάνω από τα 65 παθαίνει Alzheimer και για ανθρώπους πάνω από 85 αυτός ο αριθμός αυξάνει σε έναν στους έξι. Είναι σημαντικό να αναγνωρίζετε τα σημάδια και τα συμπτώματα στα πρώτα στάδια της ασθένειας.

Από όλα τα είδη άνοιας, το Alzheimer είναι το πιο συνηθισμένο.

Αίτια του Alzheimer
Το Alzheimer είναι ένα είδος άνοιας. Ο όρος ‘Alzheimer’ συχνά συγχέεται με ένα πιο γενικό είδος άνοιας, αλλά αυτό δεν ισχύει. Στο Alzheimer, σίγουρα υπάρχει άνοια, αλλά όλοι οι άνθρωποι με άνοια δεν σημαίνει ότι πάσχουν και από Alzheimer. Το Alzheimer είναι ένα σύνδρομο το οποίο έχει εκφυλιστική φύση, κάτι που σημαίνει ότι με την πάροδο του χρόνου όλο και χειροτερεύει. Υπάρχει μια συνεχής επιδείνωση της λειτουργίας του εγκεφάλου. Συγκεκριμένες πρωτεΐνες, οι οποίες ονομάζονται πλάκες και κόμποι συγκεντρώνονται στον εγκέφαλο. Αυτές οι πρωτεΐνες εμποδίζουν την επικοινωνία στα νευρικά κύτταρα με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η μνήμη. Δεν υπάρχει επιστημονική εξήγηση για αυτές τις πρωτεΐνες που προκαλούν Alzheimer. Παρόλα αυτά, σε συνδυασμό με υψηλή πίεση και χοληστερίνη, αυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης της ασθένειας. Τα ακριβή αίτια για αυτή την ασθένεια δεν είναι γνωστά ακόμα.

Αυτά είναι τα 4 πρώιμα σημάδια του Alzheimer

Συμπτώματα
Μια σημαντική πλευρά αυτής της ασθένειας είναι ότι ξεκινάει αργά και επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου. Υπάρχουν μερικά συμπτώματα τα οποία θα σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε το Alzheimer:

Απώλεια μνήμης: Αυτό είναι το πιο συνηθισμένο σύμπτωμα. Οι άνθρωποι εμφανίζουν δυσκολία στο να θυμούνται νέες πληροφορίες. Αρχίζουν να ξεχνάνε πράγματα όπως πρόσφατα γεγονότα και συζητήσεις για παράδειγμα. Επίσης αρχίζουν να προκύπτουν προβλήματα στο διάβασμα, στην ομιλία, στο γράψιμο αλλά και στους υπολογισμούς.
Διανοητικές λειτουργίες: Η ικανότητα στην ομιλία, στην κρίση/στην λήψη αποφάσεων και στην κατανόηση αρχίζει να χάνεται. Η λήψη αποφάσεων και η αυτόνομη εκτέλεση ενεργειών αρχίζουν να γίνονται δύσκολες. Οι κοινωνικές δεξιότητες αρχίζουν να χειροτερεύουν και οι άνθρωποι με αυτή την πάθηση εκδηλώνουν απώλεια προσανατολισμού και αίσθησης του χρόνου.

Έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα: Αυτοί που πάσχουν από Alzheimer αρχίζουν να γίνονται καχύποπτοι και παρανοϊκοί. Μισοί από αυτούς αρχίζουν να έχουν παραισθήσεις: απόψεις που δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα. Εξαιτίας της παράνοιας και της καχυποψίας, οι ασθενείς πιστεύουν ότι έχουν πέσει θύματα κλοπής ή τους έχουν πει ψέματα από τους συντρόφους τους ή αυτούς που τους φροντίζουν. Οι παραισθήσεις είναι επίσης ένα πολύ συνηθισμένο σύμπτωμα.
Προβλήματα με τις καθημερινές δραστηριότητες: Οι δραστηριότητες που πάντα γίνονταν εύκολα τώρα φαντάζουν σαν κάτι δύσκολο και απαιτούν μεγάλη προσπάθεια. Ταυτόχρονα όμως οι συνηθισμένες κοινωνικές σχέσεις παραμένουν όπως ήταν. Αυτός είναι ο λόγος που ο έξω κόσμος πιστεύει ότι αυτά τα άτομα είναι απολύτως καλά.

Θεραπεία
Δεν υπάρχει θεραπεία ακόμα για το Alzheimer, αλλά υπάρχουν συγκεκριμένα φάρμακα και θεραπείες τα οποία μπορούν να βοηθήσουν τους ασθενείς να ζήσουν λίγο καλύτερα. Υπάρχουν μερικά φάρμακα τα οποία εμποδίζουν την περαιτέρω εκδήλωση του Alzheimer στα πρώτα του στάδια, αλλά οι απόψεις για αυτά διίστανται. Πολλοί γιατροί ισχυρίζονται ότι οι παρενέργειες αυτών των φαρμάκων είναι χειρότερες από την ίδια την ασθένεια. Η θεραπεία αφορά περισσότερο την υποστήριξη και την καθοδήγηση και εστιάζει στην ερώτηση: “Πως μπορούμε να βεβαιωθούμε ότι οι ασθενείς νοιώθουν άνετα και ασφαλείς;” Ο σκοπός είναι να βεβαιωθούμε ότι οι ασθενείς μπορούν να ζήσουν στο σπίτι τους για όσο το δυνατόν περισσότερο. Οι άνθρωποι με Alzheimer λέγεται ότι λειτουργούν καλύτερα όταν μένουν στο σπίτι τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here