Η Πολωνία “θα καλωσόριζε με χαρά” αμερικανικά στρατεύματα που σταθμεύουν στη Γερμανία


Η Πολωνία «θα καλωσόριζε με χαρά» στρατιωτικούς των ΗΠΑ που είναι σήμερα ανεπτυγμένοι στη Γερμανία, διαβεβαίωσε μέσω Twitter η πρεσβεύτρια της κυβέρνησης του αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ στη Βαρσοβία, η Τζορτζέτ Μοσμπάκερ, χθες Πέμπτη.

«Αντίθετα με τη Γερμανία, η Πολωνία εκπληρώνει την υποχρέωσή της να δαπανά το 2% του ΑΕΠ [της] για το NATO», σημείωσε η Μοσμπάκερ. «Θα καλωσορίζαμε με χαρά στην Πολωνία αμερικανούς στρατιώτες οι οποίοι σταθμεύουν στη Γερμανία», συμπλήρωσε.

Τον Ιούνιο, ο πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα και ο Τραμπ υπέγραψαν μια συμφωνία που προβλέπει την αύξηση των αμερικανικών στρατευμάτων τα οποία σταθμεύουν στην πολωνική επικράτεια κατά 1.000 στελέχη, στα 5.500.

Τότε ο Τραμπ είχε σημειώσει πως η Ουάσινγκτον δεν σκοπεύει να στείλει κι άλλες μονάδες στην Ευρώπη, κατά συνέπεια η αποστολή επιπλέον στρατευμάτων στην Πολωνία θα βασιστεί στη μετάθεση δυνάμεων από υπάρχουσες βάσεις.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος είχε υπογραμμίσει τότε πως η Βαρσοβία πρέπει να επιβραβευθεί διότι εκπληρώνει τον στόχο που έχει ορίσει το NATO ως προς τις στρατιωτικές δαπάνες των κρατών-μελών του (2% του ΑΕΠ) και είχε στηλιτεύσει εκ νέου το Βερολίνο επειδή δεν αυξάνει τις γερμανικές αμυντικές δαπάνες.

Ο Τραμπ προγραμματίζεται να επισκεφθεί την Πολωνία από την 31η Αυγούστου ως τη 2α Σεπτεμβρίου.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ