“Ξηλώνουν” κι άλλους από την Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας


Το… «πογκρόμ» στην Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας δεν σταματά. Λίγες μέρες αφού ο Ερντογάν καρατόμησε τον διοικητή της, έρχεται νέο «ξήλωμα» στελεχών.

Από την Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας εκδιώχθηκαν ο επικεφαλής οικονομολόγο της Χακάν Καρά και διευθυντές τμημάτων. Οι αποπομπές, επισήμως, έγιναν στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης που ζήτησε η γενική συνέλευση της τράπεζας, σύμφωνα με έγγραφο που έφτασε στην κατοχή του Reuters.

Πριν από λίγο καιρό, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδιωξε τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας, Μουράτ Τσετίνκαγια, κατηγορώντας τον πως δεν ακολουθούσε οδηγίες για τα επιτόκια και η τράπεζα δεν είχε εκπληρώσει σωστά τον ρόλο της.

Μεταξύ αυτών που αποπέμφθηκαν αυτή τη φορά είναι ο γενικός διευθυντής της διεύθυνσης έρευνας και νομισματικής πολιτικής Πινάρ Οζλού, ο γενικός διευθυντής αγορών Ορχάν Κανταρά και ο γενικός διευθυντής τραπεζών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων Γιαβούζ Γετέρ, σύμφωνα με το έγγραφο.

Το έγγραφο αναφέρει με λεπτομέρειες την αναδιοργάνωση των τμημάτων της τράπεζας βάσει της απόφασης της γενικής συνέλευσης μετόχων της τράπεζας στις 8 Αυγούστου και έδειξε ότι πάνω από 10 αξιωματούχοι αποπέμφθηκαν. Η απόφαση τίθεται σε ισχύ από σήμερα, 9 Αυγούστου. Η κεντρική τράπεζα αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ