“Κάτι αλλάζει” του Κώστα Χρονόπουλου

Επιλέγω δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα:

1ον) Δίπλωμα Οδήγησης Ηλικιωμένων

Οι αναγνώστες μου γνωρίζουν ότι έχω ασχοληθεί με το ζήτημα.

του Κώστα Χρονόπουλου (Αρθρογράφου – Σχολιογράφου)

Θυμίζω: Οι Γιατροί που εξετάζουν εκείνους  τους ηλικιωμένους οι οποίοι οφείλουν να ανανεώσουν το δίπλωμα οδήγησης αυξήθηκαν -ορθώς- από δύο σε τέσσερις

Οι επιστήμονες είναι αρμόδιοι να αποφανθούν ως προς την καταλληλότητα/επάρκεια/ικανότητα των εξεταζομένων και ουδείς άλλος (εκπαιδευτής, σχολή οδηγών, Υπουργείο κ.ο.κ).

Ευφυέστατοι μανδαρίνοι συνέλαβαν ένα παράλογο σχέδιο ανανέωσης διπλώματος:  Εκτός από τους γιατρούς, ο ταλαίπωρος υποψήφιος θα έπρεπε να δίνει και εξετάσεις … οδήγησης.

Το μέτρο, εκτός από ανάλγητο και αχρείαστο , ήταν και ιδιαζόντως βλακώδες.

Περιέργως ο περινούστατος προηγούμενος κος Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, το βρήκε ενδιαφέρον, αποδοτικό, δίκαιο και πανέξυπνο. Το υιοθέτησε λοιπόν (αν δεν ήταν βέβαια δική του η φαεινή ιδέα) και το επέβαλε, με αποτέλεσμα να αγανακτήσουν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι                   (Σ.Σ κάποιοι μάλιστα βγήκαν στην Τηλεόραση και είπαν ότι κατέβαλαν και χρήματα !…).

Δυστυχώς ο κος  πολιτικός προϊστάμενος  προχώρησε και σε κάτι επαχθέστερο, επώδυνο, αδιανόητο: Όποιοι επρόκειτο – μετά από 1 ή 2 μήνες – να εξεταστούν, ΔΕΝ  είχαν το δικαίωμα (στο μεσοδιάστημα) να οδηγούν!

Φανταστείτε, καλοκαιριάτικα, να σου στερούν -χωρίς να φταις- την δυνατότητα να πας με την οικογένειά σου κάπου(!). Πληρώνει ο ιθαγενής το τίμημα της αδυναμίας των κρατικών υπηρεσιών-έλλειψη εξεταστών, 75.000 χιλιάδες υποψήφιοι να εξεταστούν-. 

Τι αναλγησία, τι νοσηρή νοοτροπία, τι αυταρχισμός είναι αυτός; 

Θα μου παρατηρήσετε πως παραθεωρώ κάποια “δεδομένα” όπως ότι το (ανύπαρκτο/φαντασιακό) “ηθικό πλεονέκτημα” της σύγχρονης “Αριστεράς” έχει αναπληρωθεί /αντικατασταθεί  από το “διανοητικό της πλεονέκτημα”. Απόδειξη το άδικο, ηλιθιόλουστο μέτρο αδειοδότησης.

Ευτυχώς οι νέοι κυβερνώντες και ο επικεφαλής κος Υπουργός Μεταφορών, διαθέτοντας κοινή λογική και ανθρωπιά, προχώρησαν σε μέτρα ανακούφισης, ρύθμισης.

(Σ.Σ. Είναι απορίας άξιον ότι το επιχείρησαν , παρά το ότι δεν διαθέτουν τα “Αριστερά, προαναφερθέντα  πλεονεκτήματα” ).

Ευελπιστώ ότι, μετά τον Δεκέμβριο, θα καταργηθούν πλήρως οι ανεδαφικές- άλογες εξετάσεις. 

2ον) ΜΑΤΙ

Έναν ολόκληρο χρόνο μετά την ολοκληρωτική καταστροφή στο ΜΑΤΙ οι σωρευμένοι όγκοι/λοφίσκοι εύφλεκτων σκουπιδιών απομακρύνονται.

Καιρός ήταν.

ΥΓ Όντως φαίνεται πως κάτι  αλλάζει (προς το καλύτερο).

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ