Νέο μπουρλότο από Τραμπ: Καμία εμπορική συμφωνία με την Κίνα

Η Ουάσιγκρον δεν είναι έτοιμη να οριστικοποιήσει μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Τραμπ. Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι -ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι συζητήσεις με το Πεκίνο- καμία συμφωνία δεν έχει επιτευχθεί επί του παρόντος.Ο Τραμπ είπε στους δημοσιογράφους πως θα επιθυμούσε να δει μεγαλύτερη κινητικότητα στις συζητήσεις, αλλά πρόσθεσε πως η Ουάσιγκτον δεν είναι έτοιμη να οριστικοποιήσει κάποια συμφωνία.Επιπλέον σημείωσε -όπως μεταδίδει το RT- πως εφόσον επιτευχθεί μια συμφωνία, οι εμπορικές κυρώσεις των ΗΠΑ θα μπορούσαν να αρθούν, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που έχουν επιβληθεί στον κινεζικό τεχνολογικό κολοσσό Huawei.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του μήνα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την επιβολή δασμών 10% στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων αξίας 300 δισ. δολαρίων από 1η Σεπτεμβρίου με το Πεκίνο να αντιδρά αφήνοντας το γουάν να υποχωρήσει σε χαμηλό 11 ετών έναντι του δολαρίου (αναλογία 7 γουάν προς ένα δολάριο) προκειμένου να απορροφηθούν οι κραδασμοί από τα μέτρα Τραμπ.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Τραμπ που έγραψε στο twitter «η Κίνα έριξε την αξία του νομίσματός της σχεδόν σε ιστορικό χαμηλό. Ακούει η Fed. Πρόκειται για σοβαρή παραβίαση η οποία θα αποδυναμώσει την Κίνα μακροπρόθεσμα».

Ο εμπορικός πόλεμος που κήρυξε στην Κίνα ο Τραμπ, προκάλεσε νευρικό κλονισμό στις αγορές παγκοσμίως.

Πηγή: Με πληροφορίες από rt.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here